Pluktuin

Buurttuin Haagwegkwartier
vrijwilligers en meedenkers gezocht

Een buurttuin zorgt voor een fijnere leefomgeving. De buurt wordt groener, actiever en gezelliger. Het lijkt ons leuk om een buurttuin in ons Haagwegkwartier te beginnen. Hiervoor zoeken we vrijwilligers, adviezen en mogelijke bezwaren.

Wat is een buurttuin?
Een buurttuin is een plek in de wijk waar buren samen kunnen tuinieren. Dat kan bijvoorbeeld een soort parkje zijn, een gezamenlijke moestuin of stukjes tuin waar iedereen iets moois mee doet wat hij/zij leuk vindt.

Status buurttuin
Er is nog geen plek bedacht voor de buurttuin. Het contact met de gemeente is nog niet gelegd. Er is geen plan, alleen wat ideeën. Het is besproken bij de Algemene Leden Vergadering van Belangenvereniging Haagwegkwartier, als organisatie van en voor wijkbewoners. We zijn geen onderdeel hiervan, maar mogen wel deze oproep via hen doen,
Verder zijn er enthousiaste reacties geweest en is hier nu deze oproep .

Vrijwilligers
Lijkt het jou leuk om te helpen om de wijktuin te realiseren? Dus in gesprek gaan met de gemeente, onderzoek doen naar de mogelijkheden, afspraken maken en er meer buurtbewoners bij te betrekken? Dan horen we graag van jou! Dan gaan we hier samen mee aan de slag. De eerste aanmelding is al binnen.

Ideeën, adviezen en bezwaren
Heb jij een idee voor een geschikte plek in onze wijk? Is er iets dat we zouden moeten weten om een buurttuin mogelijk te maken? Of ben je juist tegen een buurttuin? Laat het weten!
Alleen zo kunnen we iets doen voor en met de wijk.

Contact
Wij zijn twee buurtbewoners die graag iets groens ondernemen met onze buren.
We zijn te bereiken via buurttuin.haagwegkwartier@gmail.com.