Speeltuin Westerkwartier Nieuws

Nieuws uit de Ledenvergadering

De Ledenvergadering van Speeltuin Westerkwartier is weer voorbij. We namen afscheid van secretaris Karin van het speeltuinbestuur. Zij werd bedankt voor haar inzet en de vele activiteiten die zij voor de speeltuin heeft gedaan, met een mooie bos bloemen.

Afscheid Secretaris

Dingen die we hoorden op de vergadering: Er is een schilderclub als activiteit bij gekomen, de speeltuin werkt samen met Stichting Leiden-Helpt, Hallowe’en is afgelopen jaar in samenwerking met de Belangenvereniging Haagwegkwartier georganiseerd en dat zal volgend jaar ook zo zijn.

Ledenvergadering 3     Ledenvergadering 2     Ledenvergadering 1

Verder was het erg druk afgelopen jaar in de speeltuin, vooral ook omdat er veel bezoekers uit andere buurten kwamen. Het was te druk op de Spetterplek. Daarom is de entree voor losse bezoekers verhoogd naar een euro en dat heeft resultaat gehad. Er kwamen 300 losse bezoekers minder. Dus de Spetterplek is weer veilig voor onze kleinste leden.

Babytafel 3     Babytafel 2     Babytafel 1

Er is een baby-verschoontafel geplaatst in de dames / mindervaliden-toilet, er is een extra parasol aangeschaft en een nieuw bord geplaatst in de speeltuin. Er zijn nieuwe ramen geplaatst in de kleine zaal. De gevels zijn schoongemaakt, gevoegd en geïmpregneerd. Er is extra verlichting in de poort.

Dit jaar zal er een renovatie plaats gaan vinden; deuren en ramen worden vervangen / verbeterd. Ook zullen er stevige nieuwe kinderfietsen worden aangeschaft.

Nieuw ramen rookruimte     nieuw bord 2     nieuw bord

Het speeltuinbestuur trad deels af, maar werd ook weer herkozen. Karin verliet het bestuur, en als nieuwe secretaris is gekozen: Michel Meijers. De kas en de begroting werd gecontroleerd en goedgekeurd.

Nieuwe secretaris

De voorzitter vertelde iets over de historie van Speeltuin Westerkwartier aan de leden (hierover later meer op deze site).

Lichten in de poort     invaliden en baby's     Nieuwe Lamp

Activiteiten en Koningsdag

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de gebruikelijke en bijzondere activiteiten. Na Hallowe’en, Sint, Kerst, Oud en Nieuw en Pasen is het al weer bijna Koningsdag. Ook dit jaar zal Koningsdag gevierd worden in Speeltuin Westerkwartier, met natuurlijk het springkussen, muziek, lekkere hapjes en nog veel meer. En de kinderen kunnen natuurlijk ook weer een oude speelgoed verkopen op hun kleedjes in de speeltuin.

Op Maandag is er eens per 14 dagen nog altijd de Dartclub in samenwerking met VTV, van 19.30 tot 21.30 uur, op dinsdag is er van 16.00 tot 17.30 uur de Kinderclub van Maarten en Goof, op woensdag is er van 9.00 tot 12.00 uur de schilderclub en op donderdag is er natuurlijk de Klaverjasclub van 19.30 tot 23.00 uur. Sommige activiteiten liggen even stil vanwege omstandigheden van de vrijwilligers, maar komen ook zeker weer terug. Zoals de Kinderdisco en de Salsa. Ook zullen er samen met Stichting Leiden-Helpt weer EHBO-lessen gaan beginnen.

De zaadjes die de kinderen gezaaid hebben komen al mooi uit. En wist u dat de Belangenvereniging Haagwegkwartier een brievenbus heeft in de speeltuin.

zaaisels     Schilderclub     brievenbus Belangenvereniging

Jongste vrijwilliger

Speeltuin Westerkwartier is erg trots op alle vrijwilligers, die het mogelijk maken dat we de mooiste en groenste speeltuin van heel Leiden zijn, die bovendien als enige speeltuin 365 dagen per jaar geopend is. En dat ook nog met lage prijzen voor consumpties en versnaperingen! En ook het lidmaatschap is nog steeds erg goedkoop zodat iedereen in Haagweg Noord kan deelnemen aan alle activiteiten en lekker kan spelen in onze gezellige speeltuin!

Maar de jongste vrijwilliger van Speeltuin Westerkwartier is Mike Lens. Hij is 5 jaar oud en repareert samen met Dirk o.a. de fietsen.

Jongste vrijwilliger

IJs

Tot slot aandacht voor: Er is weer ijs te koop in de speeltuin! Nu het zonnetje weer schijnt is het weer af en toe tijd voor een lekker ijsje. En er zijn veel nieuwe ijsjes te koop. Hier een overzichtje van de ijsjes en:

ijs 4     ijs 8     ijs 5

ijs 7     ijs 6     ijs 3

ijs 2     ijs 9     ijs 10

een overzichtje van consumpties en versnaperingen:

ijs 0     chips     prijslijst 3

prijslijst 1     prijslijst 2     Vlag

En de vlag van Westerkwartier is weer nieuw!

Westerkwartierlogo

Reacties

reacties