Leuke activiteiten voor volwassenen in Speeltuin Westerkwartier

Deze keer: de donderdagavond klaverjasclub

P1010038

Volwassenen kunnen elke donderdagavond vanaf 20.00 uur klaverjassen in de speeltuin. Er wordt ‘Rotterdams’ gespeeld met ‘verplicht gaan’. Maar niet met ‘het mes op tafel’ maar louter voor de gezelligheid. Wat betreft het ‘seinen’, dit verschild per speler. Maar na een aantal keer spelen weet je wel welke ‘seingewoontes’ bij welke speler horen.

De kosten bedragen 2 euro en 75 cent (de 2 euro is het lidmaatschap voor de kaartclub en 75 cent is voor de zaalhuur). Daarnaast is er nog een ‘pittenpot’ van 50 cent waarvan de helft gaat naar de kaartclub en en helft is voor degene die in een jaar de meeste ‘pitten’ heeft gespeeld. Met het klaverjassen zijn elke donderdag leuke prijzen te winnen: een waardebon van 10 euro voor de winnaar en voor nummer 2 is er een waardebon van 5 euro. Daarnaast is er nog een loterij met leuke prijsjes. Een boekje loten (5 stuks) kost 1 euro en 50 cent.P1010037

Vanaf 16 jaar is iedereen welkom. Het is een gemengde groep mannen en vrouwen. Wel is het noodzakelijk je van tevoren op te geven bij Wil Nagtegaal, Da Costastraat 59. Op dit moment zijn er 3 tafels. Het is erg gezellig met een snackje op de tafels, iets hartigs tussendoor, een koekje bij de koffie en een gezellig muziekje op de achtergrond. Een drankje moet je zelf betalen en dit kost gemiddeld 1 euro en 25 cent en koffie en thee kost 60 cent.

P1010036

De oudste speler op de klaverjasclub is nu 75 jaar en de jongste is op dit moment 22 jaar. En er is zelfs publiek dat naar de spelers komt kijken, omdat het zo gezellig is bij de klaverjassers. Reeds 30 jaar geleden werd er door sommige van de huidige spelers al geklaverjast in de speeltuin.

P1010035

Tot slot moet worden opgemerkt dat niveau niet vereist is, iedereen kan meedoen, want de gezelligheid staat voorop! Dus kom ook klaverjassen in Speeltuin Westerkwartier en geef je op bij Wil!

Reacties

reacties