Leuke activiteiten voor volwassenen in de Speeltuin Westerkwartier, deel 3

Deze keer: de Salsa Avond

P1010748

Elke zondagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur is er in de speeltuin de Salsa Avond. Meteen als je binnen komt valt het op dat je wordt verwelkomt door vrolijke muziek. Je wordt er meteen vrolijk van.

De Salsa Avond is een activiteit voor volwassenen vanaf 18 jaar. De entree is 2,50 euro, waarvan er 75 eurocent voor de speeltuin is. De rest wordt gespaard. En van dit gespaarde geld wordt er op de laatste activiteitenavond een barbecue georganiseerd voor de deelnemers. Het dansseizoen loopt van september tot eind mei, met een zomerstop in de vakantie. Eind mei vindt meestal de barbecue plaats, ter afsluiting van het dansjaar. P1010749

Het Salsadansen is voor volwassenen die al kunnen salsadansen. Maar er is bereidheid om een danslesje te krijgen van de andere deelnemers. Dansen die langskomen op de Salsa Avond zijn o.a.: Merengue, Bachata, Bolero en natuurlijk Salsa. Dansen op vrolijke Latijns Amerikaanse muziek.

Dit alles onder het genot van gratis hapjes en drankjes (wel zelf betalen, van 0,60 tot 1,25 euro). De hapjes worden betaald van de entreegelden.

Er heerst een heel gezellige en gemoedelijke sfeer op de Salsa Avond.

De Salsa Avond is zo leuk dat er zelfs mensen uit Den Haag elke zondag naar onze speeltuin komen. Een van die mensen is meneer Boy Rosario.

P1010746

Hij vertelt dat hij ongeveer 10 jaar geleden op uitnodiging van onze buurtgenoot Helene Springer is uitgenodigd om les te komen geven, als vrijwilliger. Zo’n 30 tot 40 mensen kregen les en bleven als club dansen.

Helene heeft de Salsa Avond georganiseerd in het verleden. Maar hoewel Helene zelf niet meer actief is, is haar familie dat wel. Zo is haar broer Piet de DJ en haar zus Lies en haar schoonzus Ineke (vrouw van Piet) staan achter de bar.

P1010762

Het is nog mogelijk om mee te doen, er kunnen nog mensen bij. Aanmelden kan heel gemakkelijk. Je komt gewoon op zondagavond naar de speeltuin en meld je aan.

P1010771

P1010770

Hou je van Latijns Amerikaanse muziek, gezelligheid en een dansje, kom dan zeker eens kijken op zondagavond in Speeltuin Westerkwartier!

P1010761

Reacties

reacties