Kort nieuws

Islamitisch centrum.

Tot 2 april is het mogelijk om bij de Raad van State in beroep te gaan tegen het besluit van de gemeente om het Islamitisch centrum te laten bouwen op de voorgestelde locatie. Wie kan ons goede argumenten hier tegen leveren? m.heijboer@haagwegkwartier.nl

De gemeente heeft een aantal feiten over het Islamitisch Centrum op een rijtje gezet. Dit is hier te downloaden.

We wachten nog op het verslag van het gesprek van de burgemeester met een aantal indieners van bezwaarschriften.

 Voorjaar in de buurt.

 

   

In de krokusvakantie hebben kinderen uit de buurt vogelhuisjes getimmerd en geverfd. Een aantal hiervan zijn in de speeltuin opgehangen. En nu maar hopen, dat de vogels de huisjes vinden en er nestjes in bouwen.

 

     

Ook het gebouw van de speeltuin is door een aantal dames schoongemaakt. Er is flink gesopt en gezeemd. Gelukkig was ook Dick vd Weijden aanwezig en heeft hij alle dakramen en koepels gezeemd. De appeltaart van Joke van der Weijden smaakte prima.

Niet alleen de buurtbewoners zijn actief geweest, ook De Zijlbedrijven hebben in de buurt gewerkt. Het plein van de nietgebruikte school is geveegd en opgeruimd. Een hele verbetering.

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn er ook weer meeuwen in de buurt gesignaleerd. Vorig jaar is het gelukt om overlast te voorkomen. Dit kan door ervoor te zorgen, dat de meeuwen geen voedsel vinden en de nesten te lokaliseren.

– Zorg ervoor dat de containers dicht zijn en zet geen vuilniszakken op of naast de containers.

– Voer geen eenden en gooi geen eten in de groenstrook. Eenden vinden nu genoeg voedsel.

– Meld het als u vermoedt dat meeuwen een nest op uw dak gemaakt hebben. Bewoners van woningen van Portaal en van De Sleutels doen dit bij hun wijkbeheerder. Overige bewoners bij Woonomgeving (071 – 5165501; woonomgeving@leiden.nl).

 

De redactie ontving een oproep van Laura de Leeuw. Zij schreef het volgende:

Ik ben werkzaam voor het Omroep MAX-programma ‘De prins en ik’. In dit programma staan ontmoetingen met de prinsen van Oranje (Prins Bernhard, Prins Claus en Prins Willem-Alexander) centraal. We blikken terug met de mensen die deze heren ontmoet hebben. Ondersteund door mooi (archief) beeldmateriaal wordt een portret van de prinsen gemaakt. Zowel de spontane, luchtige ontmoetingen, als serieuzere zaken komen aan bod in het programma.

In 1997 woedde er brand in een studentenhuis aan de Haagweg 34. Prins Willem-Alexander reed toevallig langs en waarschuwde de bewoners. Een lijfwacht bluste het vuur. Er was veel media-aandacht voor, de bewoners kregen 500 gulden voor het exclusieve verhaal in’ Weekend’.

Zijn er mensen, die hier meer van weten en misschien zelfs foto’s hebben? Laura is te bereiken via  035-6774023 of laura.deleeuw@tuvalu.nl

 

Reacties

reacties