Dag van de bouw

Op 6 juni kwamen meer dan 400 mensen kijken op de bouwlocatie Genestetstraat. Naast veel toekomstige bewoners kwamen wijkbewoners een kijkje nemen. De medewerkers van VBK leidden de bezoekers rond en gaven antwoord op hun vragen.

De Sleutels van Zijl en Vliet heeft van de openstelling van het bouwterrein gebruik gemaakt om de toekomstige omwonenden van het pleintje aan de Genestetstraat een keus te laten maken uit drie inrichtingsvarianten. Deze inrichtingsvarianten zijn aangeleverd door de Gemeente Leiden, en worden gerealiseerd door de Sleutels van Zijl en Vliet  tijdens het woonrijp maken van de lokatie. Medewerkers van de Sleutels van Zijl en Vliet waren ter plaatse om de ontwerpen toe te lichten.

Een artist impression van het gekozen ontwerp
Een artist impression van het gekozen ontwerp

Toekomstige omwonenden van het pleintje hadden hiervoor een aparte uitnodiging ontvangen. Zij kijken de komende jaren immers recht op het pleintje uit. Door middel van een “ingenieus” stemsysteem (houten munten en per variant een doorzichtige koker) konden zij hun stem uitbrengen. De variant met houten plantenbakken had duidelijk de voorkeur. 44% van de stemmen was voor deze variant. Daarbij is er de mogelijkheid dat de bewoners ieder een eigen plantenbak krijgen toegewezen, om te beplanten en te onderhouden. Ook daarover waren de bewoners enthousiast!

Reacties

reacties