Stichting Leiden-Helpt opent Kleding en Speelgoedbank Leidsch Trefpunt

Kleding en speelgoedbank01     Kleding en speelgoedbank04     Kleding en speelgoedbank07 Vandaag is Kleding & Speelgoedbank Leidsch Trefpunt feestelijk geopend aan de Hoge Rijndijk 348  te Leiden. Onze buurtgenoot Ron Flippo heeft met zijn Stichting Leiden-Helpt zich ingezet om dit te realiseren samen met zijn vrijwilligers waaronder ook buurtgenoten. Ook werd de naam onthult van de Kleding en Speelgoedbank: Leidsch Trefpunt. Iedereen kon een kijkje nemen en er was gezorgd voor drankjes en hapjes. Belangstellenden, pers, vrijwilligers en wethouder Roos van Gelder kwamen Stichting Leiden-Helpt persoonlijk feliciteren met dit nieuwe initiatief voor de minima van Leiden en omstreken. Alle bezoekers kregen bij het weggaan een presentje. Kleding en speelgoedbank10     Kleding en speelgoedbank13     Kleding en speelgoedbank16 Wilt u het Leidsch Trefpunt helpen? Het is mogelijk om kleding, speelgoed en boeken in te leveren wanneer u dit weg wilt doen en als u het niet kan komen brengen is er de mogelijkheid dat het wordt opgehaald bij u. Bel hier voor met Jo: 06 2973 9497 Kijk voor meer informatie op de site van Leiden-Helpt en hou ook de facebookpagina van Leiden-Helpt in de gaten voor de laatste nieuwtjes en informatie. Kleding en speelgoedbank19     Kleding en speelgoedbank22     Kleding en speelgoedbank25 Om kleding, boeken en speelgoed te lenen/krijgen moet je ingeschreven staan bij Stichting Leiden-Helpt. Kijk voor de voorwaarden en inschrijving op http://leiden-helpt.nl/ (De regels om in aanmerking te komen voor de deze hulp zijn: u staat ingeschreven bij de stichting (dit is gratis, kijk bij aanmelden), u mag eens per 3 maanden 2 sets kleding meenemen, 1 paar schoenen en een jas, u mag eens per 3 maanden 3 stuks speelgoed per kind lenen, deze mag u terug brengen maar het hoeft niet. U mag eens per maand 5 boeken lenen, deze behoeft u niet terug te brengen maar het mag wel.) Leidsch Trefpunt is geopend op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.30 uur.

Kleding en speelgoedbank31     Kleding en speelgoedbank28     Kleding en speelgoedbank40 Stichting Leiden-Helpt zet zich in voor mensen die het niet breed hebben en organiseert diverse activiteiten, heeft een kleding en speelgoedbank, geeft voedselpakketten weg en zelfs laptops en doet nog veel meer. Stichting Leiden-Helpt is het initiatief van onze buurtgenoot Ron Flippo (zie ook eerdere berichten op deze site), maar ook andere buurgenoten zijn actief als vrijwilliger.

Kleding en speelgoedbank34     Kleding en speelgoedbank37     Kleding en speelgoedbank43 Stichting Leiden-Helpt is op zoek naar een busje waarmee ze hun activiteiten kunnen realiseren, een personenbusje waarin 8 personen kunnen zitten plus de chauffeur. De stoelen moeten er wel uit kunnen. Hiermee wil de Stichting uitjes voor minima realiseren (ouderen en kinderen o.a.) en spullen mee kunnen vervoeren voor de voedselpakketten-hulp en voor het vervoer van spullen naar het Leidsch Trefpunt. Wie helpt Stichting Leiden-Helpt aan een geschikt busje?

Heeft u geen busje of spullen voor Stichting Leiden-Helpt… donaties zijn ook welkom! (voor donaties NL53 RABO 0300 6961 91 OVV Leiden-Helpt). Stichting Leiden-Helpt heeft de ANBIstatus, dus u kunt uw giften opgeven bij uw belastingaangifte, zo helpt u een ander en ook uzelf. Geen donatie maar wel iets willen betekenen voor Leiden -Helpt… Vrijwilliger worden is ook mogelijk. Sponsor worden met als tegenprestatie een vermelding op de site van Leiden-Helpt is ook mogelijk. Meer informatie: stuur een mail aan: leiden-helpt@ziggo.nl

Reacties

reacties