Over vroeger en nu, oudere buurtgenoten aan het woord, deel 2

Een interview met mevrouw Joke Streefland, een oudere buurtgenote.

Joke Streefland
Joke Streefland

“Er is in mijn stuk van de Da Costastraat weinig veranderd”

Joke Streefland woont sinds 1975 in de Da Costastraat. Nu dus 35 jaar.

Joke vertelt dat er in 35 jaar niet veel veranderd is in het stuk van de Da Costastraat waar Joke woont. Er woonden voornamelijk gezinnen. Van deze gezinnen zijn de kinderen natuurlijk nu volwassen en de deur uit en zijn de bewoners wat ouder geworden. Ook zijn er mensen weggegaan en daarvoor in de plaats zijn weer jonge gezinnen gekomen.

Haagweg Noord is een gezellige buurt, vindt Joke. Mensen zeggen elkaar gedag, maar bemoeien zich niet te veel met elkaar. Bij narigheid staat iedereen klaar en kun je bij iedereen aankloppen. Dat is nu zo en dat was vroeger ook zo.

Joke woont vlak bij de school op het ‘landje’, die nu aan het verbouwen is. Er hangt nu een bord met ‘Delta’ er op, vertelt Joke, dus het zal wel de Deltaschool worden. Joke heeft goed contact met de school en geniet ook van het leuke contact met de kinderen.

De achterzijde van Joke’s woning grenst aan de speeltuin. Daardoor heef ze prettig contact met de kinderen die in de speeltuin spelen en met de kinderen van de creche. Joke kan enorm genieten van spelende kinderen. Misschien komt dat omdat Joke gewerkt heeft in het verleden met moeilijk lerende en moeilijk opvoedbare en verstandelijk gehandicapte kinderen. Kinderen hebben een speciaal plekje in haar hart, maar ook mensen in het algemeen. Joke heeft het erg naar haar zin in het gezellige Haagweg Noord.

Toekomstwens
De wens van Joke Streefland voor alle buurtgenoten is: Dat we nog lange tijd gezellig met de buurtjes mogen blijven wonen in goede gezondheid.

Reacties

reacties