Het geheim van Westerkwartier en de Paddenstoelen…

De kinderen van Haagweg Noord kennen het geheim van Westerkwartier… Zij weten dat er kabouters wonen in de speeltuin.

De laatste tijd is er iets aan het gebeuren in Speeltuin Westerkwartier… Hebben onze kabouters daarmee te maken of heeft het een andere oorzaak? Er komen steeds meer paddenstoelen in de speeltuin. En sommigen zijn heel bijzonder!

Hoe de paddenstoelen in speeltuin Westerkwartier kwamen…

Er was eens een meneer, hij heet meneer Blikman. Meneer Blikman ging eens wandelen in het bos en maakte daar foto’s van paddenstoelen. Zijn vrouw had tegen hem gezegd dat hij een hobby moest gaan nemen. Thuis gekomen maakte meneer Blikman, van zijn paddenstoelenfoto’s als voorbeeld, mallen. Hij goot er beton in en zo ontstonden de eerste paddenstoelen. Hij verfde ze met betonverf, 2 of 3 lagen verf en hij maakte foto’s van zijn zelfgemaakte paddenstoelen. Daarna nam hij zijn foto’s mee en liet die zien aan het bestuur van Speeltuin Westerkwartier. De speeltuin bestelde meteen 20 paddenstoelen.

Tuinman Dirk en meneer Blikman

Dit was zo’n leuk gezicht dat meneer Blikman het heel druk kreeg, want ook de andere speeltuinen in Leiden wilde graag paddenstoelen. Zo kwamen zijn paddenstoelen o.a.  in Speeltuin Noorderkwartier, Speeltuin Merendroom en Speeltuin Oosterkwartier. Ook was er een mevrouw die ook graag paddenstoelen wilde hebben, maar zij had een balkon, dus maakte meneer Blikman vervolgens ook paddestoelen met een voet. De paddenstoelen van meneer Blikman zijn nu zo gewild, dat ze zelfs verhuizen naar Oostenrijk!

Speeltuin Westerkwartier is natuurlijk de mooiste speeltuin van Leiden en de 1e met de paddenstoelen van meneer Blikman… En er is iets gebeurd in Westerkwartier… Onze tuinman Dirk is aangestoken met het paddenstoelen-maak-virus… Onze Dirk maakt nu ook paddenstoelen, en die zijn mooi! Kom eens kijken naar de bijzonder mooie paddenstoelen in Westerkwartier, en wie weet zie je ook de echte kabouters… Het is het geheim van Westerkwartier… Maar wie weet…

Reacties

reacties