Hallowe’en in Haagweg Noord goed bezocht

versierd huis     versierd huis 2     Kids 2

Hallowe’en in Haagweg Noord is dit jaar door veel kinderen bezocht. Verkleed en geschminkt stonden ze al ruim voordat het begon enthousiast voor de poort van Speeltuin Westerkwartier. Toen om half 7 de poort open ging werden de kinderen ontvangen met een griezelige voorstelling door Goof en Inge van Kindertheater Groot Duimpje. De allerkleinste vonden het wel heel erg spannend en griezelig en kropen dicht tegen hun ouders aan.

Voorstelling     beetje eng     Inge

Na de geslaagde voorstelling mochten de kinderen mee met Goof en Inge naar een spannende spookgang vol griezels en mist. En aan het eind van de spannende spookgang stond er een heuse draak hen op te wachten. De draak voerde onder tromgeroffel een dans op en nam de kinderen daarna de buurt in om langs de deuren te gaan voor “snoep of je leven”. Vele buurtbewoners deden voor de kinderen open met een schaal vol snoep en ander lekkers. Sommige buurtbewoners deden ook verkleed en geschminkt de deur open. Hier hen daar hingen griezels uit het raam en in de Nicolaas Beetsstraat dwarrelde een heus spook en zat in de straat een griezelige mummie de kinderen op te wachten.

2e prijs 1     2e prijs 2     2e prijs 4

Hoogtepunt tijdens de rondgang langs de huizen, was een echt kerkhof op de Potgieterlaan, waar griezels blijkbaar uit waren opgestaan. En in de Genestetstraat was wel een erg mooi versierd huis te zien en ook nog een huis vol griezelige wezens. Ook in de Ten Kate straat had de prijswinnaar van vorig jaar weer erg haar best gedaan om het huis te hullen in Hallowe’ensfeer, net als andere buurtgenoten. Kortom er was tijdens de tocht door de buurt genoeg moois en griezeligs te zien.

1e prijs 3     1e prijs 2     1e prijs 1

De jury heeft alle huizen goed bekeken en uiteindelijk de 1e prijs toegekend aan Potgieterlaan 22, de tweede prijs gaat naar de Nicolaas Beetsstraat 10 en ook de Genestetstraat levert een winnaar, de derde prijs gaat naar nummer 55.

1e prijs 4     3e prijs 1     3e prijs 2

De buurt heeft gehoord dat het Hallowe’en was in Haagweg Noord! Een grote en luide trom begeleidde de kinderen door de buurt samen met de prachtige draak. De mooiste griezels waren te bewonderen bij de kinderen zelf. De kinderen zagen er weer prachtig uit dit jaar. En de spannende spookgang achter de speeltuin was een goede opvolger van de Nicolaas Beetst”steeg”, die we dit jaar helaas ook weer moesten missen. De kinderen hadden een geweldig Hallowe’en in Haagweg Noord en gingen moe en met grote hoeveelheden lekkers tevreden naar huis.

Draak     Trom     snoep of je leven

Er was zelfs iemand die het Hallowe’en-spandoek zo mooi vond dat hij het maar meenam (foei!). Vrijwilligers van Speeltuin Westerkwartier en de Belangenvereniging Haagwegkwartier hebben dit jaar de kinderen veel plezier gegeven. Het was een avond vol griezelig plezier, lekkers en enthousiaste buurtbewoners die voor de kinderen gastvrij hun deuren openden. We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Kids 1     lekkers     2e prijs 3

(Klik op de foto’s om ze groter te zien) (Meer foto’s volgen later)

Kinderclub elke dinsdagmiddag

Vonden uw kinderen de voorstelling ook zo leuk gister?  “Ridder” Goof begeleid elke dinsdag de kinderclub voor kinderen vanaf 4 jaar. Veel leuke binnen en buiten spelletjes, knutselen en veel meer. Van 16.00 tot 17.30 op dinsdag in Speeltuin Westerkwartier! Komen jullie ook?

Reacties

reacties