Haagweg Noord weer schoon!

Uitreiken materiaal
Uitreiken materiaal

Op zaterdag 20 maart was het de beurt aan de volwassenen van Haagweg Noord om schoon te maken in de buurt, nadat woensdag 17 maart de jeugd het goede voorbeeld had gegeven. (Zie eerder stukje op deze site). De volwassenen werkten hard in de regen. Er werd niet alleen vuil opgeruimd, maar ook gesnoeid. Deze acties werden georganiseerd door een werkgroep van de Belangenvereniging Haagwegkwartier. Deze groep organiseerde niet alleen, maar werkte zelf ook hard mee. De gemeente leverde materialen en daarmee ging men aan de slag. Dit alles in het kader van de Week van Nederland Schoon.

De Week van Nederland Schoon
De Week van Nederland Schoon

Er waren ongeveer 15 volwassen vrijwilligers actief en 1 kind. Materiaal werd opgehaald bij de speeltuin. En daar kon men na gedane arbeid, nat van de regen, even bijkomen met een drankje en een hapje. Leuk detail was dat leden van Groen Links ’s morgens¬† Speeltuin Westerkwartier schoonmaakten, zowel buiten als binnen.

P1030425

Iedereen was verbaasd over de hoeveelheid zwerfafval. Vuilniszakken vol werden verwijderd. Ook overhangend groen, dat overlast veroorzaakt op de stoepen, werd vakkundig gesnoeid met snoeischaren en zagen.¬† Wat de ‘schoonmakers’ opviel tijdens hun werk, was dat er al maanden een auto geparkeerd staat in de De Genestetstraat met een lekke band. Ook stond daar een ‘paal’ van een aannemer al enige tijd als zwerfafval in de straat. Het verwonderde hen dat daar niets mee gebeurt. Door de acties van 17 maart en 20 maart ziet onze buurt er weer opgeruimd uit.

Het was hard werken, maar het resultaat is geweldig!  Hier een voorbeeldje van voor en na de acties.

Voor en tijdens het schoonmaken...
Voor en tijdens het schoonmaken...
Na het schoonmaken is het water weer schoon!
Na het schoonmaken is het water weer schoon!

Nu de bewoners van Haagweg Noord, zowel jong als ouder, het goede voorbeeld hebben gegeven, hopen we dat de gemeente dit voorbeeld zal volgen. We houden u op de hoogte.

Reacties

reacties