Robot talentenjacht in Buurthuis Vogelvlucht

Zoek je een leuke tijdsbesteding in de kerstvakantie? Denk hier eens aan, vlak bij onze buurt wordt “So you think you can robot?!” georganiseerd. Doe mee met de robot talentenjacht en leer hoe je een robot moet besturen!

Datum 2 januari 2022, tijd 12:00 – 17:00 uur, locatie Buurthuis Vogelvlucht (Boshuizerlaan 5 Leiden)

Je zou het misschien niet denken, maar robots zijn nu al super belangrijk in het dagelijks leven. Ze zorgen ervoor dat een auto binnen een handomdraai in elkaar zit, dat je boodschappen snel op de juiste plek komen, of ze stofzuigen automatisch onze vloer. Hoe ziet onze toekomst met robots eruit? Dr.ir. Joost Broekens doet onderzoek naar hoe mensen en robots nog verder zullen samenwerken.

Om de kracht van robots te laten zien wordt vandaag buurthuis de Vogelvlucht omgetoverd tot het toneel van een ware robot talentenjacht. Wil jij graag leren hoe je een robot moet besturen? En denk je dat jij en je team de competitie makkelijk kunnen verslaan? Meld jullie dan nu aan via het formulier onderaan deze pagina!

Als team kan je je inschrijven voor de sessie van 12:00 of 14:45. Iedere sessie duurt ongeveer twee uur. Om de robot te kunnen besturen is het belangrijk dat je team of een laptop of tablet meeneemt.

Meld je hier aan voor de activiteit!


Who knows?

Dr.ir. Joost Broekens: Joost Broekens is universitair hoofddocent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij bestudeert Kunstmatige Intelligentie, in het bijzonder Affective Computing en de interactie tussen mensen en sociaal interactieve agenten. Zijn onderzoeksinteresses omvatten onder meer emoties in computerspellen, verklaarbaarheid van AI en transparantie, mens-robot en mens-agent interactie en educatieve robots.

Poster - Robot

Reacties

reacties