Ontmoetingen Speeltuin Westerkwartier

Dick van der Weijden, voorzitter speeltuin Westerkwartier

Beste buurtgenoten,

Voor deze ontmoeting ben ik op bezoek geweest bij Dick van der Weijden, de voorzitter van de speeltuinvereniging Westerkwartier. Op de ledenvergadering van 25-2-2009 is er een nieuw bestuur gekozen. Ook is de oud portier Giel tot commissaris van de vereniging benoemd. Dit nieuwe bestuur is voortvarend en enthousiast aan de gang gegaan.

De bedoeling is dat de speeltuin met het zaaltje weer zoals eerder het centrum van de wijk wordt. De speeltuin is gerenoveerd en er zijn nieuwe toestellen geplaatst. Subsidie hiervoor is vertrekt door de NUSO (Nederlandsche Unie van Speeltuin Organisaties), de woningbouwcorporaties en het Rijk. De speeltuin is dagelijks geopend tot 17.00 uur en ’s zomers langer. In het vervolg zal de speeltuin ook op zaterdagen en in de vakanties geopend zijn. De officiële opening van de vernieuwde speeltuin is op zaterdag 9 mei van 14.00 uur tot 16.30 uur. Het programma met activiteiten verschijnt binnenkort op deze website.

Het lidmaatschap van de speeltuinvereniging kost 13 euro per jaar. Voor dit bedrag kunnen de kinderen of kleinkinderen in de speeltuin spelen. Hiernaast worden activiteiten georganiseerd. Donateur van de vereniging worden kan ook. Dit kost minimaal 6,50 euro per jaar. Opgeven als lid of als donateur kan door het invullen van een formulier. Koos, de huidige portier, heeft deze formulieren.

In het zaaltje staat iedere dag van 11.30 uur tot 14.00 uur de koffie klaar. Op zondagavond is hier Salsa dansen. Donderdagavond wordt er gekaart. Dick heeft nog plannen voor meer activiteiten. Ideeën zijn welkom.

Op zondag 5 april vanaf 13.00 uur kunnen kinderen eieren zoeken in de Ten Katestraat.

De speeltuin is opgeknapt en ook de zaal is schoongemaakt en geverfd. Toch moet er nog meer schilderwerk verricht worden. Dick vraagt dan ook vrijwilligers om te helpen met schilderen. Ook andere vrijwilligers zijn welkom. Aanmelden bij Koos of bij Dick of door een reactie op de website.

Marjolijn H.

Reacties

reacties