American Diner Jesse Rose op de hoek van de Genestetstraat en Haagweg

Op de hoek van de Haagweg en de Genestetstraat bevindt zich sinds november American Diner Jesse Rose. De redactie sprak met een van de eigenaren (Ferry en Lonneke), namelijk met Lonneke. Lonneke vertelde dat zij en haar man Ferry in Pijnacker een bedrijf hebben waar ze Cadillacs verhuren voor bijvoorbeeld bruiloften. Ook hebben ze dat geheel in Amerikaanse stijl gehouden met een Diner (Amerikaans eetcafe) erbij.

          

In Leiden besloten ze ook een Diner te gaan beginnen omdat er na onderzoek bleek dat daar wel behoefte voor leek te zijn op de plek in onze buurt en in Leiden. Ook hebben ze met omwonenden gesproken en dat doen ze nog, om te vragen wat zij graag wilden. Buurtbewoners gaven aan dat de Diner wel een leuk idee is, maar niet als Lunchroom alleen, wat eerst de bedoeling was, maar ook om een hapje te kunnen gaan eten of een snack te halen. Daar hebben Ferry en Lonneke gehoor aan gegeven en ze hebben de openingstijden en menukaart aangepast, zodat de buurtbewoners en andere mensen er ook een maaltijd kunnen gaan eten of een snack.

          

Lonneke vertelt verder dat ze gekozen hebben voor een Amerikaanse inrichting met de kleur roze, neon verlichting en afbeeldingen van Betty Boop. Maar natuurlijk hebben ze ook een jukebox en een (Elvis)flipperkast.

          

Jesse Rose is dicht op maandag en dinsdag. En voor de rest van de week zijn de openingstijden: woensdag en donderdag van 12.00 tot 19.30 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 21.30 uur en zondag van 14.30 tot 21.30 uur.

               

Ook hebben Ferry en Lonneke rekening gehouden met de omwonenden door op het terras geen muziek ten gehore te brengen en op deze manier geen overlast te veroorzaken.

          

Bijzonder op de menukaart, naast de snacks,  Amerikaanse broodjes en maaltijden, zijn de milkshakes. De milkshakes zijn bijzonder lekker en ze hebben niet alleen de gebruikelijke smaken, maar hebben ook heel bijzondere smaken. De milkshakes zijn vernoemd naar Amerikaanse Staten. Ze zijn zelfgemaakt evenals de softijsjes.

          

De prijzen zijn redelijk, je kunt voor 25 euro klaar zijn met je diner, met 1 uitzondering, maar dan heb je ook wel heel luxe vlees op je bord. Er is rekening gehouden met Halal maar ook met juist niet-Halal. Je kunt er zelfs een heel pittig broodje eten of heerlijk gaan fonduen. Er is plek voor iedereen, met een grote of kleine portemonnaie. Lonneke en Ferry hebben hun best gedaan om voor de buurt en alle buurtgenoten een prettige zaak te maken die meerwaarde heeft voor de buurt. Kortom een mooie combinatie van vernieuwing en Amerikaanse jaren 50 stijl waar je heerlijk kan gaan genieten.

Ferry en Lonneke willen ook helpen in de buurt, zoals met de Opschoondag, Hallowe’en, Kerst, Burendag etc. Ook in Amerika zijn met name Kerst en Hallowe’en feestdagen die uitbundig gevierd worden, dus waarom niet in Haagweg Noord. Overigens wordt er geen alcohol geschonken in Jesse Rose, vandaar de grote keuze in heerlijke milkshakes. En vooral voor onze oudere buurtbewoners… Ga heerlijk terug in de tijd en beleef de jaren 50 opnieuw met een bakkie, shakie, broodje of maaltijd.

Wilt u meer informatie, dat kan ook via Facebook of hun website: JesseRoseDiner.nl

Reacties

reacties