Sleutels van “de Sleutels”.

PERSBERICHT

Eerste nieuwbouw in Haagwegkwartier opgeleverd

Leiden, 16 september 2009 – Op maandagochtend 21 september, anderhalf jaar na de start van de sloop van de oude woningen aan de Genestetstraat en omliggende straten, levert woningcorporatie de Sleutels conform de planning de eerste nieuwbouwhuizen op. Voor de nieuwe huurders en corporatie reden om deze mijlpaal te vieren!

Herstructureringsgebied

Het bezit van de Sleutels aan De Genestetstraat en omliggende straten bevindt zich in een zogenaamd ‘herstructureringsgebied’. De oude woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en waren niet meer goed te renoveren. In 2008 zijn ze daarom gesloopt om plaats te maken voor eigentijdse nieuwbouwwoningen.

Woning op maat

De Sleutels startte al een jaar geleden met het aanbieden van de nieuwbouw aan toekomstige huurders. “Omdat we hen mee wilden laten beslissen in de indeling en afwerking van hun nieuwe huis”, vertelt Marianne den Hartog, manager Wonen bij de Sleutels. “Onze missie is immers MAATWERK IN WONEN. Daarom konden de nieuwe huurders vooraf de grootte en uitvoering van de keuken bepalen en aangeven of ze wel of geen tweede toilet wilden, en mochten ze o.a. kiezen uit tegels, kranen en andere materialen. Zo betrek je een woning die helemaal bij je past!”

Energie- en milieuvriendelijk

De nieuwe huurders kunnen rekenen op een lage energierekening. De woningen hebben namelijk het energielabel A+: een 10% betere prestatie dan wat het Bouwbesluit voorschrijft. Architect Manon Pattynama ontwierp de woningen met vloerverwarming in de woonkamer, natuurlijke ventilatie, dubbel glas en extra isolatie in de gevel en het dak. “Er zitten aardige nieuwe snufjes in”, vertelt projectbegeleider Giovanni Margaroli. “Zo wordt de warmte van wegstromend douchewater door een systeem opgevangen en hergebruikt om nieuwe warmte te genereren.” Alle woningen worden met PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) opgeleverd. “Dat scheelt de huurder weer in de verzekeringskosten.”

Eerste sleutels

De eerste huurders krijgen op maandagochtend 21 september om 09.00 uur in de speeltuin Westerkwartier op feestelijke wijze de sleutel van hun nieuwe woning uitgereikt. De Sleutels heeft voor de nieuwe bewoners ook nog een bijzondere attentie in petto.

de Sleutels

Langegracht 70a

2312 NV Leiden

(071) 516 26 36

www.desleutels.nl

Reacties

reacties