PvdA in Haagweg Noord

P1180198

Vanavond was de Partij van de Arbeid Leiden in onze buurt voor hun ledenvergadering. Op de foto hier boven zie je hoe de PvdA uitleg gaf over de collegeonderhandelingen. Er is door 4 partijen een beleidsakkoord gemaakt om met het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders de komende jaren in Leiden aan te gaan werken. Het beleidsakkoord heet Samenwerken en Innoveren en gaat uitgevoerd worden door D66, SP, VVD en de PvdA. Een belangrijk onderwerp voor onze buurt is dat in het akkoord staat dat de wijken rond het centrum van Leiden betaald parkeren gaan krijgen tegen kostprijs (ongeveer 60 euro per jaar). Dat is goed nieuws voor onze buurt, hopelijk raken we veel sluipparkeerders op deze manier kwijt en kunnen de bewoners van ons buurtje hun auto eindelijk weer in de buurt gaan parkeren.

P1180197

De leden van de Partij van de Arbeid stelden kritische vragen over het bereikte akkoord. En het is natuurlijk heel fijn dat deze partij in onze buurt niet alleen komt voor de verkiezingen, maar juist ook daarna. De PvdA was ook erg tevreden over de ontvangst in onze buurt en de verzorging van de koffie, thee en drankjes werd dan ook fantastisch verzorgd door Maarten en Sylvia.

Helma Baart
Helma Baart

Voor de buurtgenoten was deze avond een goede gelegenheid om aan onze volksvertegenwoordigers onze buurt weer eens onder de aandacht te brengen. Nieuw raadslid Helma Baart ging niet alleen in gesprek met haar partijgenoten, maar ook met onze buurtbewoners.

Marleen Damen
Marleen Damen

En ook werd de nieuwe wethouder Marleen Damen gepresenteerd. Zij was blij met de inbreng uit de buurt en wij wensen haar dan ook veel succes bij haar functie als wethouder. Natuurlijk hopen we de raadsleden en de wethouder(s) van alle partijen nog vaak in onze buurt te kunnen begroeten en hen te herinneren aan hun verkiezingsbeloften.

Reacties

reacties