Controle op de Boshuizerkade.

sam in actie 1Afgelopen week stond Sam van Geest, de wijkagent, op de Boshuizerkade met zijn laserapparaat. Als er te hard gereden werd, kregen de automobilisten een stopteken en moesten de auto’s aan de kant gezet worden. Veel automobilisten reden te hard: rond de 45 km/uur. De meeste automobilisten konden vertellen, dat er op de Boshuizerkade maar 30 km gereden mag worden. Het excuus was meestal: ik heb haast.  Na  een waarschuwing, het advies om voortaan eerder van huis te gaan en controle van het rijbewijs mocht er weer doorgereden worden.

 

sam in actie 6 sam in actie 2 sam in actie 3

Een automobilist had wel erg veel haast. Op een smaller stuk reed een fiets en de automobilist besloot aan de verkeerde kant van de paal verder te rijden. Dat was dus een dubbele overtreding: te hard rijden en gebruik maken van de verkeerde weghelft. Deze automobilist kwam er niet af met een waarschuwing, maar kreeg een proces-verbaal.

sam in actie 5                                               sam in actie 4

 

Ook in de komende tijd zal Sam van Geest geregeld snelheid controleren op de Boshuizerkade en op andere plaatsen in de buurt.

Reacties

reacties