Twijfelachtige eer voor Haagweg

Afgelopen week stond op de website “in de buurt Leiden” de top 10 gevaarlijkste wegen van Leiden. Het stuk Haagweg in onze buurt heeft de twijfelachtige eer om op plaats 8 te eindigen in deze lijst. De wegen zijn op de Cross-snelhedenkaart beoordeeld op basis van een ongevallenscore. Deze score bestaat uit een aantal indicatoren: aantal ongevallen, aantal slachtoffer-ongevallen en het aantal dodelijke ongevallen.

Verder kijkt dit onderzoek naar het risicocijfer van een weg. Dit cijfer is afhankelijk van de lengte van het traject en het aantal voertuigen op het traject. Oftewel: de drukte. Tot slot speelt ook mee hoe vaak ergens de maximale snelheid wordt overschreden. Deze top tien is gebaseerd op de periode 2016 tot en met 2020.

Gevaarlijkste wegen Leiden nummer 8: Haagweg

Houd je ogen maar goed open als je in dit stukje stad komt, want auto’s rijden hier vaak hard de stad in en uit. Het gaat voornamelijk om het deel van de N206 (Churchilllaan) tot de kruising met de Morsweg/Rijnzichtbrug. In de afgelopen vijf jaar zijn hier 37 ongelukken gebeurd, met 21 slachtoffers tot gevolg.

2021 andere afstelling stoplichten

Zoals we al eerder schreven, is na een proef met gewijzigde afstelling van de stoplichten bij de Da Costastraat-Haagweg, door de gemeente besloten de gewijzigde afstelling te houden. De snelheid op de Haagweg was omlaag gegaan waardoor de verkeersveiligheid is verbeterd. Laten we hopen dat deze andere afstelling van de stoplichten de Haagweg in volgende jaren van dit lijstje af kunnen strepen!

verkeerskaart bliq.report

Volledige top 10 gevaarlijkste wegen Leiden

10 Morsweg
9 Hoge Rijndlijk (Deel 1 Kanaalweg-Burggravenlaan)
8 Haagweg
7 Witte Singel/Haagweg/Noordeindeplein
6 Hoge Rijndijk (Deel 2 Burggravenlaan-Zijlsingel)
5 Langegracht (kruising Langegracht – Korte/Nieuwe Mare)
4 Rijnsburgerweg
3 Brahmslaan-Debussystraat-Verdistraat
2 Hooigracht
1 Vrijheidslaan-Herenstraat-Koninginnelaan

Reacties

reacties