Kort nieuws

Vanaf woensdag 16 maart kan iedere buurtbewoner gratis ‘paastakken’ afhalen in Speeltuin Westerkwartier in de  Ten Katestraat.

Gelijk een mooie gelegenheid om uw oud papier in te leveren. Er staan hiervoor bakken in de poort.

 

Het aanbrengen van natuurvriendelijke oevers bij de vijver van de Toussaintkade is vertraagd. Volgens de gemeente wordt er nu op maandag 14 maart gestart.

De eerste woningen in ‘In de Hoven’ zijn opgeleverd en er wonen al een paar gezinnen. De toegangsweg  de Lucebertstraat is aangelegd. Helaas kan deze straat nog niet gebruikt worden, omdat deze straat uitkomt op de Jan Wolkersstraat, die nog niet bestraat is!!!

 

De tijdelijke bouwweg vanaf het Kiljanpad naar ‘In de Hoven’ kwam deze week in het nieuws. Het Leidsch Dagblad deed verslag van de reactie van boze bewoners van de ‘Keekflat’ en van de directeur van de school ‘De Marke’. Deze mensen zagen hoe werklui met een hark het nest van  zwanen vernielden. Deze zwanen broeden al vier jaar op dit moeraslandje. Volgens de flora- en faunawet mogen nesten niet worden verstoord. ,,En dat geldt vanaf het moment dat het eerste takje wordt neergelegd, tot het laatste ei is uitgebroed’’, zegt een woordvoerster van de Vogelbescherming.

 

Reacties

reacties