In Memoriam Cor Swanenburg

Met grote droefheid hebben we kennis genomen van het bericht dat Cor Swanenburg is overleden op de leeftijd van 74 jaar.

Cor was een geliefde buurtbewoner in Haagweg Noord. Zij stond altijd voor iedereen klaar en wilde daarvoor niet geroemd worden. Het liefst hielp Cor “op de achtergrond”. Het liefst wilde ze ook niet opvallen en niet op de foto met haar werk voor de buurt. Cor was  erg geliefd en bekend in de hele buurt, niet door haar houding, maar door haar daden!

 Zij was altijd bereid om mee te werken, niets leek haar ooit teveel. Cor was heel lang lid van het bestuur van Speeltuin Westerkwartier. Niet alleen deed ze heel veel als bestuurslid, maar ook als enthousiaste vrijwilligster heeft ze veel kinderen en volwassenen gelukkig gemaakt.

Alle activiteiten van Cor voor de buurt opnoemen zou een hele lange lijst opleveren, maar iedereen herinnert Cor als degene die de speeltuincontributie nog aan de deur kwam ophalen. Voor de Dartclub op maandagavond was ze onmisbaar. Dagen en avonden zouden niet hetzelfde zijn geweest zonder de heerlijke koffie gezet en geserveerd door Cor. Hallowe’en, Koninginnedag en Sinterklaas o.a. zullen nooit meer hetzelfde zijn zonder Cor. En wat moeten we zonder de poffertjes door Cor gebakken?…

Zelfs toen zij al ziek was, bleef ze actief in Speeltuin Westerkwartier, wilde geen aandacht, doe maar gewoon, niet zeuren en doorgaan, dat was Cor ten voeten uit. Van volwassen en kinderen hoorden we: “ We zullen Cor, of “omaatje”, zoals ze ook wel liefkozend door de buurtbewoners genoemd werd, enorm missen.

 Woorden schieten tekort om Cor te beschrijven. Cor leeft voort in Haagweg Noord in vele harten van de bewoners hier en elders in Leiden en omstreken. Wij wensen haar familie en vrienden evenals vele buurtgenoten veel sterkte bij dit grote verlies.

Cor rust zacht.

Reacties

reacties