Hallowe’en 2019 in Haagweg Noord, het geluid van kettingzagen….

 

Ook dit jaar organiseerde Speeltuin Westerkwartier op 31 Oktober Hallowe’en in Haagweg Noord. De buurt veranderde in een griezelige nacht waarin je door de hele buurt kettingzagen hoorde. En als je er dichterbij kwam werd je zelfs achterna gezeten door griezelig bloederige “slagers” met kettingzagen. Ook waren de straten van de buurt druk bezocht door andere griezels, die zelfs langs de deuren kwamen onder het geroep van “snoep of je leven”. De buurtbewoners gaven graag snoep aan de griezels, want ze wilden graag blijven leven…. Anderen hielden de deuren dicht en bleven veilig binnen…..

In de speeltuin was het spookachtig eng, ondode gevangenen, een onthoofd hoofd wat nog lag te praten, een slager die je wel wilde slachten, een heksenplek, veel mist en spoken en een griezelige lasershow met creepymuziek. De kinderen herkenden de speeltuin niet meer…. Wat overdag nog de mooiste speeltuin van Leiden was, was ‘s avond ineens de speeltuin van griezels, ondoden en andere vreemde wezens.

Gelukkig waren de kinderen voorbereid op deze nacht en kwamen grotendeels onherkenbaar als medegriezel verkleed naar de speeltuin. Ook waren diverse huizen in de buurt versierd met hallowe’en versieringen en er werd meestal open gedaan door heksen, clowns en andere griezels. Ook dit jaar (net als vorig jaar) ging de 1e prijs voor beste versiering, zeg maar gerust spektakel, naar de bewoners van de Schimmelstraat. Zij kregen daarvoor een fles wijn. Het horrorcircus aldaar, zorgde voor veel spanning, plezier en bekijks. En vooral een heel speciale ervaring! Zo kwam er een heks in haar heksmobiel aanrijden, die meteen werd aangevallen door de horrorslager met kettingzaag. Gelukkig wist de heks zich veilig te stellen bij de waarzegster in het horrorcircus. Ze werd weliswaar goed in de gaten gehouden door een vreemd harig wezen. Of de heks nog is thuisgekomen…. De heksmobiel is in ieder geval na Hallowe’en niet meer gezien…. En er werd gefluisterd dat er volgend jaar een skeletmobiel in de buurt zal gaan rijden met Hallowe’en….

     

In de Genestetstraat was er een wonderlijk mooi schouwspel van bijzondere clowns. En natuurlijk in de Nicolaas Beetsstraat was er ook weer wat bijzonders te zien. Ook een van de portiekwoningen in de Genestetstraat was, als ieder jaar, weer flink versierd en er deed een aardige maar toch ook wel griezelige heks de deur open. De kinderen gingen met hun emmers met snoep naar huis. Hopelijk konden ze zonder nachtmerries slapen na deze bijzondere avond.

Kortom een bijzonder griezelige avond, maar wel een groot succes! Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer versierde huizen te zien. We kijken nu al uit naar volgend jaar. Benieuwd naar de bewijzen….. Kijk de 180 foto’s. Voor alle foto’s ga naar de link: https//ibb.co/album/nnFtga

Reacties

reacties