Start herinrichting Boshuizerkade

Op maandag 12 oktober start Dura Vermeer met de herinrichting van de Boshuizerkade en Ter Haarkade om de verkeersveiligheid te verbeteren. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Maandag start fase 1 en is het kruispunt Telderskade – Boshuizerkade afgesloten voor verkeer. Hierdoor is het de komende vier weken niet mogelijk om vanaf de Churchilllaan de Boshuizerkade te bereiken. Verkeer wordt omgeleid via de Haagweg en Ter Haarkade. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is samen met bewoners en belangstellenden rondom de Boshuizerkade tot stand gekomen.

Wat gaat er gebeuren?
  • De Boshuizerkade – Ter Haarkade wordt ingericht als 30km-weg, waarbij rechts voorrang heeft. De weg oogt smaller waardoor het verkeer langzamer rijdt.
  • Er komen duidelijke oversteekplaatsen op logische locaties zoals bij de Vijf Mei Topsporthal en de Woonzorglocatie Topaz Lakenhof.
  • Er worden meer fietsparkeerplekken aan de Boshuizerkade toegevoegd.
  • Er komen klimaatbestendige maatregelen en meer groen. Zo komen er groenvakken langs Boshuizerkade, extra bomen worden geplant en de middeneilanden worden groen.
  • Ter voorbereiding op toekomstige rioolwerkzaamheden van de Gasthuiswijk worden op  verschillende locaties riool-oversteken naar de watersingel in de Boshuizerkade aangelegd. Hierdoor hoeft de straat Boshuizerkade maar één keer open en wordt hinder voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt.
Werkzaamheden in fases
fasering-herinrichting-boshuizerkade

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden  de werkzaamheden aan de Boshuizerkade gefaseerd uitgevoerd (zie afbeelding).
De eerste fase gaat van start op maandag 12 oktober 2020. In deze fase wordt het kruispunt Telderskade – Boshuizerlaan voorzien van een verhoogd verkeersplateau om de fietsverkeersveiligheid te verbeteren. De werkzaamheden aan het kruispunt nemen vier weken in beslag. Als fase 1 geheel is afgerond, wordt gestart met fase 2.

Bereikbaarheid en omleidingen

Gedurende de werkzaamheden van fase 1 is het niet mogelijk om vanaf de Churchilllaan de Boshuizerkade te bereiken. Dit komt omdat het kruispunt Telderskade – Boshuizerkade tijdens de werkzaamheden is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Haagweg en Ter Haarkade.

Planning totale werkzaamheden

De verwachting is dat de werkzaamheden van alle fasen in juli 2021 afgerond zijn.

Communicatie

Tweewekelijks wordt er per mail een korte update verstuurd over de voortgang van de werkzaamheden. Hiermee blijft u goed op de hoogte over de actuele situatie. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, dan kunt u zich aanmelden via boshuizerkade@leiden.nl.

Reacties

reacties