Rijnzichtbrug

In allerlei beleidsplannen wordt eenrichtingsverkeer op de Rijnzichtbrug aangekondigd. De vraag is dan altijd in welke richting wordt de brug afgesloten.

Op 21 januari 2021 buigt de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid zich over het traject Agenda Autoluwe Binnenstad. In het verslag over de participatie ronde wordt de Rijnzichtbrug genoemd. De gemeente doet binnenkort een praktijkonderzoek naar de gevolgen van afsluiting van de Rijzichtbrug voor het doorgaande verkeer.

Ook komt er een onderzoek naar de wijziging van routes van stadsbussen. Het plan is om geen bussen door de Turfmarkt en Stationsstraat te laten rijden.

De voorkeursvariant is: de bussen rijden door de Morsweg via de Rijnzichtbrug naar het Noordeinde en zo naar de Breestraat. Dit betekent afsluiting van de Rijnzichtbrug voor autoverkeer. In de Morsstraat mogen dan alleen bussen, fietsen en bestemmingsverkeer rijden.

De commissievergadering is digitaal en te volgen op https://leiden.notubiz.nl/ Ook is er de mogelijkheid om in te spreken.

Zie ook https://leiden.notubiz.nl/document/9579316/1/200148%20Ruimte%20voor%20een%20groen%20vitaal%20Leiden%20Agenda%20Autoluwe%20Binnenstad%20DEF

Reacties

reacties