Kort Nieuws

OOndergrondse vuilcontainers.

Maandag 14 april konden bewoners op een bijeenkomst in het oude belastingkantoor vragen stellen  over de ondergrondse vuilcontainers. Huishoudens die geen eigen rolcontainer hebben, krijgen een pasje om de vuilcontainers te gebruiken. Na het scannen van de pas gaat de klep open en kan de vuilniszak in de container gegooid worden. De reinigingsdienst krijgt een melding als de container voor 80% vol is. De containers worden dan zo snel mogelijk geleegd. De capaciteit van deze ondergrondse containers is veel groter dan de capaciteit van de oude bakken. Er komen dan ook minder containers in de buurt.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat er vuilnis naast de container geplaatst wordt. Zeker in het begin zal er extra gecontroleerd worden. Voor het ophalen van grofvuil en voor het melden van vuilnis naast de containers kunt u net als nu  bellen naar 14071 keuze 1 (zie ook www.leiden.nl/gemeente).

OO

 

Turks theehuis Lounge 54 in de De Genestetstraat.

Vrijdag 11 april kwam de bezwarencommissie bijeen om de bezwaren van meer dan 10 omwonenden te behandelen tegen het verlenen van een horecavergunning aan het Turks theehuis. Lounge 54 heeft een horecavergunning gekregen, terwijl het pand geen horecabestemming heeft. Blijkbaar is dit in Leiden mogelijk: wel een horecavergunning krijgen, terwijl het pand geen horecabestemming heeft. Voor de verlening van een horecabestemming is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Ook tegen deze wijziging van het bestemmingsplan maken de omwonenden bezwaar. De omwonenden hebben veel last van het theehuis: overlast door luidruchtige bezoekers en parkeeroverlast. In april zal de voorzieningenrechter zich over deze zaak buigen.

Meeuwenoverlast.

meeuwOok dit jaar vervangt de gemeente Leiden tussen 15 april en 1 juni meeuweneieren door nep-eieren. Kijk hier voor de spelregels. Het is belangrijk dat meeuwen geen voedsel vinden, dus ………………………….geen eenden voeren en vuilniszakken naast of op de containers plaatsen. Niemand wil wakker worden door krijsende meeuwen!!!

 

Reacties

reacties