Kort Nieuws

P4250009 De verbouw van de school De Delta schiet op. De bedoeling is dat het gebouw halverwege mei wordt opgeleverd. Het bouwbedrijf vertrekt dan.  Er volgen dan allerlei werkzaamheden binnen in het gebouw om alles gereed te maken voor het nieuwe schooljaar. In augustus zijn de leerlingen weer terug.  In oktober is de officiële opening, waarbij ook  de buurtbewoners  de school zullen kunnen bezichtigen.

De gemeente heeft bij de school kortgeleden een treurwilg gepland.

Voor de Haagwegflat is de groenstrook inmiddels beplant.

P4250012P4250011

In de nieuwe huizen van De Sleutels zijn tenminste twee kinderen geboren.  Wij feliciteren de ouders.  Wij hopen, dat deze kinderen goed zullen opgroeien in onze buurt.

P4250010

P4250006

Veel bewoners zorgen door het neerzetten van planten en bloembakken , dat de buurt er beter uit gaat zien. Ook  studenten op de Haagweg werken mee. Op verzoek van de Belangenvereniging Haagwegkwartier verwijderden zij berenklauw, die over de straat hing (berenklauw kan brandwonden veroorzaken). Helaas zijn er nog steeds bewoners, die rommel naast de vuilcontainers zetten.

P4250002

P4250003

Vanaf maandag 26 april 2010 ligt  het voorontwerp bestemmingsplan Haagwegterrein West in de inspraak.  Van belang voor onze buurt is, dat in dit plan een woontoren van 37 meter opgenomen is aan het eind van de Potgieterlaan.  Er zal gedeeltelijk ondergronds geparkeerd worden. Verder zal  de Spoorweghaven verbonden worden met de sloot aan de Toussaintkade. Door het gebied De Hoven zal een fiets -en wandelpad naar de Telderskade aangelegd worden.  Op dinsdag 25 mei is er van 19.30 uur tot 21.30 uur een inspraakavond in het Stadsbouwhuis. Zie voor meer informatie  www.leiden.nl\ruimtelijke ordening.

Het terrein aan het eind van de Potgieterlaan waar de woontoren gepland is.
Het terrein aan het eind van de Potgieterlaan waar de woontoren gepland is.

Op 30 april is het feest in de speeltuin. Er zijn leuke activiteiten,  een vrijmarkt voor kinderen en verkoop van geraniums. De Belangenvereniging Haagwegkwartier zal ook aanwezig zijn. Dus… op 30 april vanaf 10.30 uur allemaal naar de speeltuin in de Ten Katestraat.

Reacties

reacties