KORT NIEUWS

Sportvelden/ bouwlocatie ROC terrein.

Bij het archeologisch onderzoek zijn resten gevonden uit de Merovingische tijd (zevende eeuw). Er zijn potscherven en resten van een put gevonden.

Wethouder Pieter van Woensel denkt niet dat door de vondst de bouwplannen vertraging oplopen. De economische crisis heeft wel gevolgen voor dit project: corporaties trekken zich terug. De gemeente overweegt nu het project in kavels te verkopen aan beleggers en particulieren.

 

Meeuwenoverlast.

Er zijn weer veel meeuwen in onze buurt. Deze vogels veroorzaken veel overlast. De gemeente heeft een programma om meeuwen te bestrijden.

Als u weet waar een nest zit, kunt u dit melden bij de gemeente (bellen naar het servicepunt 14071). De eieren worden dan vervangen door kalkeieren. Voorwaarde is dat het dak bereikbaar is en dat de eigenaar toestemming geeft. Dit betekent dat de nesten op de woningen van Portaal en De  Sleutels daar gemeld moeten worden.

Help allen door te zorgen dat de meeuwen geen voedsel vinden. Dus niet voeren (eenden vinden nu voldoende voedsel) en zorgen voor gesloten vuilcontainers.

Schrijverspark.

Het park is afgesloten in verband met de werkzaamheden, die binnenkort beginnen.

 

 

 

 

Reacties

reacties