Kort Nieuws

Speeltuin Westerkwartier.

IMG_1058Het lidmaatschap van de speeltuin kan verlengd worden. De kosten voor een jaar zijn 15 euro. Op 13 februari van 11.30 uur tot 16.30 uur is de portier aanwezig om dit te regelen (in de kleine zaal ingang via terras).

Kerk op de Haagweg.

Leonarduskerk interieurBij de kerk op de Haagweg staat al meer dan een jaar een bord, dat deze ruimte te huur is. Nu is er een omgevingsvergunning aangevraagd om het pand te verbouwen. De aanvraag omvat ondermeer het plaatsen van een plankier aan de achterzijde en een inpandige verbouwing.

 

 

 

Kamerbewoning.

Burgemeester en wethouders hebben een lijst met mogelijke maatregelen opgesteld om de overlast van kamerbewoning te beperken. Genoemde maatregelen zijn: beperken van verkamering, aantal kamerbewoners per vestiging beperken, voorwaarden stellen ten aanzien van fietsparkeren, bouwtechnische voorwaarden stellen en woningvorming alleen toestaan met vergunning.

Op donderdagavond 3 maart worden deze maatregelen besproken in de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling. Burgers kunnen inspreken en hun visie op de voorgestelde maatregelen geven.

Waarschuwing.

Op 2 februari is er een klopboormachine, bovenfrees, fijnzager, schroeftol en decoupeerzaag gestolen uit een schuur in de Da Costastraat.

Op 9 februari is er in de fietstunnel op de Haagweg een meisje van 16 jaar lastig gevallen en mishandeld door twee jongens. De politie onderzoekt de zaak.

Reacties

reacties