Kort Nieuws

Openbare ruimte rondom het Islamitische Centrum: Ter Haarplein.

Er is een  ontwerp door Delva landschapsarchitecten gemaakt voor het plein rondom het Islamitisch Centrum. Voor de bestrating is gekozen voor een 8-hoekig patroon. Op het plein worden 57 parkeerplaatsen gerealiseerd. Deze parkeerplaatsen mogen alleen gebruikt worden als de parkeergarage vol is. Als de parkeergarage niet vol is, staan er paaltjes zodat de auto’s het plein niet op kunnen rijden.

Er zullen bomen aangeplant worden ter compensatie van de omgehakte bomen. Op het plein komen een paar grote bomen. Ook komt er een sierobject, dat als zit-speelobject gebruikt kan worden. Er wordt nog gekeken naar plekken om de fietsen te parkeren. De verwachting is dat er zeker 200 à 300 mensen op de fiets zullen komen. Op het plein worden hoge lichtmasten geplaatst met dimbare spotjes: zacht ledlicht met een mooie spreiding.

Dit najaar zal de gemeente een bijeenkomst over het ontwerp organiseren.

Hieronder 3 impressies van het voorlopige ontwerp. Klik op de foto’s om deze te vergroten.

moskeeplein 2

moskee 1

moskee 3

 

 

 

 

 

 

Er komen vier nieuwe bruggen: één bij het Ter Haarplein en 3 naar het Churchillpark.

ROC-gebouw en de school tegenover het Islamitisch Centrum.

Het ROC-gebouw is voor 5 jaar verhuurd aan Villex studentenhuisvesting. Ook in dit gebied zal er groen aangeplant worden.

Het schoolgebouw tegenover het Islamitisch Centrum is eigendom van de gemeente. De gemeente wil deze grond verkopen.

Churchillpark.

De eerste woningen zullen in september worden opgeleverd. Alle 56 eengezinswoningen zijn verkocht of verhuurd. De inrichting van de openbare ruimte wordt ‘woonerfachtig’. Ook komt er een groene parkachtige zone. Er worden parkeerplekken aangelegd voor  bewoners en bezoekers.

Topaz wil 60 zorgwoningen bouwen in een gebouw met maximaal 4 bouwlagen. Er wordt nog gesproken over een oplossing voor het parkeren.

Reacties

reacties