Inbraakpreventie

Naar aanleiding van de mislukte pogingen tot inbraak in de Da Costastraat ontving de redactie onderstaande brief.

Beste bewoner,

Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben André van Dijk, projectleidercoordinator veiligheid binnen het project Leiden Buitengewoon Veilig. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Leiden en de corporaties Ons Doel, Portaal en de Sleutels.

Op het gebied van veiligheid in de wijk, buurt en straat werken we integraal samen en voeren concreet projecten uit op het gebied van veiligheid en wonen, senioren en veiligheid, veilig winkelen, jeugd en veiligheid, veiligheidsadvies, veiligheid en wijkontwikkeling, veilig werkeer etc.

Ingebroken:

De afgelopen maand is er weer op verschillende plekken in Leiden ingebroken. Het overkomt een ander. Dat is iets wat bijna iedereen denkt. Pas op het moment dat u zelf zoiets overkomt ervaart u hoe kwetsbaar u eigenlijk bent. Een inbraak heeft een grote impact.

Een inbreker wil snel binnen zijn. Soms kan dat al binnen 30 seconden. Doet hij er langer over dan loopt hij veelal door.

Veilig wonen is bewust wonen. Een goed slot op de deur helpt niet als u het raam open laat staan. Ook al bent u maar even van huis, sluit alle ramen en deuren.

Politiekeurmerk:

Uiteraard moet uw voordeur, achterdeur en ramen zijn voorzien van goed hang en sluitwerk. Het politie keurmerk veilig wonen (PKVW) helpt u hierbij. Denk hierbij aan zichtbaarheid bij ramen en deuren, aanbrengen van verlichting en andere inbraakwerende maatregelen. Ga voor meer informatie naar www.politiekeurmerk.nl

Woont u in een huurwoning? Attendeer dan uw verhuurder op het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als u een eigen woning bezit, neemt u dan zelf maatregelen. Neem contact op met een erkend PKVW bedrijf. Zie www.politiekeurmerk.nl

Via deze website onder de rubriek ‘bewoners’ vindt u de informatie en kunt u ook doorlinken naar de website www.politie.nl voor een korte test mbt. de veiligheid van uw woning. Is uw woning inbraakveilig?

Bij een goed beveiligde woning vermindert u de kans op woninginbraak met 90% en krijgt u vaak een korting op uw inboedelverzekering.

Heeft u nog vragen, neem gerust contact op met mij via a.vandijk@onsdoel.nl of 0715222025

Met vriendelijke groet

André van Dijk

Projectleidercoordinator Leiden Buitengewoon veilig.

Reacties

reacties