Fietsrotonde Haagweg

De Gemeente Leiden wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken en verbetert daarom op diverse plekken in de stad de verkeersveiligheid voor fietsers. Zo wordt de parallelweg van de Haagweg (tussen de Churchilllaan en de Waddingerbrug) in gericht als fietsstraat en krijgt de fietsrotonde bij de Churchilllaan een flinke opknapbeurt. De rotonde is circa twee weken afgesloten.

De werkzaamheden beginnen op maandag 16 augustus bij de fietsrotonde langs de Churchilllaan. De tunnels worden circa twee weken afgesloten voor fietsers, die worden omgeleid. Voetgangers en fietsers die afstappen, kunnen wel passeren. De aannemer werkt in fases steeds verder in de richting van de Waddingerbrug. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met december 2021. Lees hier meer over de komende werkzaamheden aan de fietsstraat. Het hele plan voor de fietsstraat kan je hier bekijken.

nieuwe situatie fietsrotonde haagweg

De fietsrotonde gaat weg en er komen voorrangskruisingen, fietsverkeer op de Haagweg heeft voorrang. Het fietspad evenwijdig aan de Churchilllaan wordt omgelegd, en de Toussaintkade gaat op dit omgelegde fietspad aansluiten. Op de tekening zie je links in het midden de fietsstraat (rood) op de Haagweg ten zuiden van de Churchilllaan, midden onderin het fietspad parallel aan de Churchilllaan. Rechts onderin het fietspad vanaf de Toussaintkade en midden boven het fietspad richting de Churchillbrug. De Churchilllaan is de grote brede witte strook op de tekening.

Reacties

reacties