Fietspad Spoorweghavenpad vervallen

Bericht van de Gemeente: “Het college heeft woensdag 27 oktober 2020 het Beleidsprogramma Fiets 2020-2030 vastgesteld. Daarin heeft het college besloten om het fietspad over het Spoorweghavenpad te laten vervallen. 

Na een afweging van verschillende belangen komt het college tot de conclusie dat, gezien de unieke ecologische situatie die op deze locatie is ontstaan, de natuurwaarden en ecologische aspecten op het Spoorweghavenpad in dit specifieke geval het zwaarst wegen. Ondanks het laten vervallen van het Spoorweghavenpad bestaat nog wel de wens om met het oog op verkeersveiligheid de aansluiting bij de Haagweg voor fietsers te verbeteren.

Nieuw fietspad om De Verleijding heen

Omdat het niet wenselijk is dat fietsers door de nabijgelegen speeltuin (Schrijverspark) fietsen, wordt er een verkeersveilige verbinding aangelegd tussen de Jan Wolkersstraat en de Potgieterlaan aan de spoorzijde van het flatgebouw De Verleyding.

Verbeteringen fietsroute over Potgieterlaan

Over verbeteringen van de route voor fietsers over de Potgieterlaan gaat de gemeente in gesprek met de bewoners en gebruikers.”
De Belangenvereniging Haagwegkwartier zal dit nauwgezet volgen.

Vroege Vogels maakt tv opnames bij Spoorweghavenpad

VroegeVogels opname

Het TV programma Vroege Vogels heeft recent opnames gemaakt van het natuuronderzoek door Expeditie Leiden in het Spoorweghavenpad, precies op het stuk waar het fietspad was gepland. De verschillende deelnemers werden geïnterviewd door presentator Menno Bentveld en er werd gefilmd wat er op een excursiedag wordt gedaan. De uitzending over Leiden komt 11 december om 19:50 uur op tv.

vroegevogels2

Reacties

reacties