Open Monumentendagen 11+12 september

De 35e editie van de Open Monumentendagen vindt plaats in het weekend van 11 en 12 september. De organisatie is blij dat dit jaar weer meer dan 30 Leidse monumenten hun deuren openen voor het publiek. Het thema van dit jaar is “Mijn monument is jouw monument“. Met dit thema wordt aangesloten bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’.

Je kunt bijzondere monumenten bezoeken zoals Sunny Home, panden aan het Rapenburg en de Apothekersdijk, het Academiegebouw, en uiteraard de 900-jarige Pieterskerk.

In Haagweg-Noord is de Moskee Al Hijra te bezoeken, reserveren is noodzakelijk, dit kan hier

Moskee Al Hijra

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen zijn de Open Monumentendagen iets anders dan andere jaren. Zo kan een groot deel van de monumenten alleen bezocht worden met een reservering via de website. Voor andere monumenten geldt een maximaal aantal bezoekers dat tegelijkertijd in een pand aanwezig kan zijn om zo de 1,5-meter afstand te kunnen garanderen.

Reserveer je bezoek 

Het volledige programma op de website van Open Monumentendagen Leiden. Vanaf 4 september kun je via de site je bezoek reserveren. Je boekt een dag en een tijdslot waarop je het monument kunt bezoeken. Onder leiding van een van onze vrijwilligers bezoek je het pand in een kleine groep (afgestemd op de grootte van het monument en de 1,5-meter regel). 

Voor de monumenten waarvoor je niet hoeft te reserveren geldt een maximum aantal bezoekers die tegelijk binnen mogen zijn. Dit geven we aan bij de ingang. Het kan zijn dat je even moet wachten. Volg daarbij de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Reacties

reacties