Kort Nieuws

Kerstbomen / grofvuil/ karton.

kerstbomen-container

 

Op vrijdag 7 januari haalt de gemeente kerstbomen in onze buurt op. Sommige bewoners hebben hun kerstboom al eerder bij een container geplaatst. Op de Ter Haarkade lagen de bomen op de weg door de harde wind. Gelukkig heeft de gemeente deze kerstbomen eerder opgehaald.

Vanaf 1 januari is het weer mogelijk om grofvuil gratis op te laten halen door de gemeente. Bruikbare spullen kunnen ook door het Warenhuis opgehaald worden. Zelf wegbrengen naar de milieustraat is ook mogelijk.

Grote kartonnen dozen passen niet in de papiercontainer. Het is niet de bedoeling om dit karton dan maar naast de container te zetten. Kleinsnijden is een optie of wegbrengen naar de speeltuin. Hier staan grote open papierbakken. De speeltuin krijgt hier een kleine vergoeding voor.

 

 

Nieuwe app

app-gemeente

Het is vanaf nu mogelijk om een app te downloaden voor de i-pad (voor telefoon volgt later). Via deze app zijn agenda’s en bijbehorende stukken van raads- en commissievergaderingen te lezen.

 

 

 

Kentekenparkeren.

betaald parkerenVanaf 30 januari gaat Leiden kentekenparkeren. Voor bewoners met een bewonersvergunning verandert er niet veel.

De bezoekersvergunning wordt afgeschaft. Kraskaarten zijn nog geldig tot 31 maart.

Het is mogelijk om een digitale bezoekersvergunning aan te vragen en voor uw bezoek te betalen. De digitale bezoekersparkeervergunning koopt u eenmalig. U krijgt hiervoor 20 digitale bezoekersuren. Dit kost 5 euro voor 20 uur. Deze uren gebruikt u voor het parkeren van uw bezoek. U kunt later uren bijkopen. U meldt uw bezoek aan en af. U betaalt per minuut voor het parkeren van uw bezoek en kunt meerdere bezoekers tegelijk aanmelden. De parkeercontroleur scant de kentekens om te controleren of bezoekers zijn aangemeld. Zie https://gemeente.leiden.nl/projecten/kentekenparkeren/bezoekersparkeren/

De gemeente organiseert inloopbijeenkomsten waar u uw vragen hierover kunt stellen:

dinsdag 10 januari De Delta, Da Costastraat 104, 17.00 tot 20.00 uur.

vrijdag 20 januari Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a, 13.30 uur tot 16.30 uur.

donderdag 2 februari Het gebouw, Arubapad 2, 17.00 uur tot 20.00 uur.

Verkamering.

In de Stadskrant staat dat er een vergunning aangevraagd is om het pand (bovenverdieping) De Genestetstraat 24 te wijzigen van gebruik naar kamerverhuur met 4 kamers. Omwonenden zouden bezwaar kunnen maken.

Reacties

reacties