Kort Nieuws

Kerstborrel in de speeltuin.

Ook dit jaar was de kerstborrel een gezellig samenzijn. Buurtgenoten spraken elkaar onder het genot van een hapje en drankje. Een aantal jongens genoot buiten van een vuur en het roosteren van marshmallows.

kerst-speeltuin-2016

Inzamelen van kerstbomen.

Zoals al eerder gemeld kunnen er dit jaar geen kerstbomen ingeleverd worden bij de speeltuin. Op vrijdag 6 januari haalt de gemeente de kerstbomen in het Haagwegkwartier op. De bedoeling is dat de kerstbomen geplaatst worden waar normaal de minicontainers geplaatst worden. Ook kunnen de kerstbomen naast de ondergrondse containers gezet worden.

Nieuw hondenbeleid.

hond uitlaten 2De gemeente heeft nieuw hondenbeleid vastgesteld voor inspraak. Van 2 januari tot 13 februari kunnen schriftelijke reacties worden ingediend. Het doel van dit nieuwe beleid is om de overlast door honden(poep) aan te pakken.

Wat staat er in de nota?

Alle honden moeten aangelijnd zijn en hondenpoep moet opgeruimd worden. De handhaving zal beter worden uitgevoerd.

Gevulde poepzakjes mogen in alle afvalbakken weggegooid worden. Hondenbezitters moeten minimaal twee poepzakjes bij zich hebben. De afvalbakken met poepzakjes worden afgeschaft.

In het Haagwegkwartier wordt de Potgieterlaan genoemd als losloopgebied voor honden. Ook hier geldt de opruimplicht.  Dit is de enige plek waar honden los mogen lopen. (Dus niet in het Schrijverspark).

Boete voor loslopende hond buiten het losloopgebied: 90 euro.

Geen opruimzakjes aanwezig of het niet opruimen van hondenpoep: 140 euro.

 

 

Reacties

reacties