Kort Nieuws

 Morsweg.

Op 12 en 13 november werkt ProRail aan het spoor bij de spoorwegovergang aan de Morsweg. De Morsweg is dan afgesloten. De gemeente zal gelijktijdig een deel van de Morsweg asfalteren. Dit betekent dat de Morsweg afgesloten is voor alle verkeer (ook voor fietsers). Voetgangers kunnen het trottoir gebruiken, maar niet de spoorwegovergang.

Staatsspoorbrug.

spoorbrug 8-16.1De verwachting is dat de werkzaamheden aan de staatsspoorbrug medio november afgerond worden. Het fietspad aan de Rijnzijde  wordt in orde gemaakt en de voetgangersbrug wordt op zijn oorspronkelijke hoogte teruggeplaatst. Er zal om veiligheidsredenen buiten de reguliere werktijden (’s nachts, ’s avonds of in het weekend) gewerkt worden.

Sociografisch buurtprofiel Leiden zuid.

Libertas heeft dit profiel recent gepubliceerd. Over Haagweg Noord wordt het volgende gezegd:

‘ De oudste bebouwing van Leiden Zuid is te vinden in het langgerekte Haagwegkwartier. Begin twintigste eeuw werden enkele voorzichtige aanzetten gedaan tot stadsuitbreiding in het meest noordelijke deel van de buurt. Wie vanaf de Haagweg de buurt binnengaat waant zich bijna in de binnenstad: smalle straatjes, hoge herenhuizen, geen voortuinen, goed bezette parkeerplekken en overal fietsen i de deur. De gloednieuwe sociale huurwoningen tussen de Potgieterlaan en De Genestetstraat hebben een andere bouw maar dissoneren niet met dit beeld. Het hoog- stedelijke karakter van de buurt weerspiegelt zich in de bevolkingsopbouw. Sinds de renovaties tussen 2009 en 2012 weten steeds meer alleenstaanden en jonge stellen de weg naar de buurt te vinden. De buurt is hip, urban en trendy en begint in veel opzichten te lijken op een verlengstuk van de Leidse binnenstad. Bovendien daagt de opgeknapte buitenruimte uit tot particuliere investeringen en publieke moraal om de buurt schoon en veilig te houden.’

sociografisch-buurtprofiel-leiden-zuid

 

 

Reacties

reacties