Buurtbewoner Annelies Dijkman oogst Cinderellapompoen

Afgelopen week is bij de Hortus Botanicus de Cinderellapompoen die in het pompoenkasje groeide geoogst, ook wel bekend als de Rouge Vif d’Etampes. Tuinchef Theo Houthoff en beeldend kunstenares (en buurtbewoner van Haagweg Noord) Annelies Dijkman kropen de kas in om de pompoen los te knippen en vervolgens naar een tijdelijk nieuw onderkomen te brengen.

Het kasje is in 2002 speciaal voor de Hortus bedacht door Annelies Dijkman, toen groeide er ook een pompoen in. Sindsdien is de kas opgenomen in de collectie van Museum de Lakenhal, maar in het kader van onze zomertentoonstelling ‘Van Columbus tot Mayflower’ is hij weer van stal gehaald om deze indrukwekkende pompoen nogmaals op te kweken. En wat een succes is het geworden!

De Cinderellapompoen is geoogst en ondertussen door Hortuskok Simon omgetoverd tot een smakelijke soep. Ook het kasje wordt binnenkort weer afgebroken en gaat terug naar zijn opslagplaats in Museum de Lakenhal.

Wat bijna niemand wist, is dat er al die tijd een timelapsecamera in de kas hing! Het cameraatje maakte de afgelopen maanden elk half uur een foto en legde zo de groei en bloei van de pompoen vast. Zo kunnen we nog even nagenieten van dit bijzondere spektakel. Video door: Robbert Folmer. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Wil je meer weten van het werk van onze buurtbewoonster en kunstenares Annelies Dijkman? Bekijk haar website!

cincerellapompoen

Reacties

reacties