Fietsenrekken

 

Tijdens de wijkschouw is  gekeken naar overlast door gestalde fietsen in de Tollensstraat. De gemeente ziet als oplossing plaatsen van fietsenrekken. De gemeente geeft aan dat het ook mogelijk is om een parkeervak in te richten voor fietsen. Overlast door gestalde fietsen is op meer plaatsen in de buurt aan de orde.
Op dit moment is de gemeente bezig met een aanbesteding voor fietsenrekken. Als dit gebeurd is, kunnen er weer fietsenrekken geplaatst worden. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Via de website van de gemeente kan een aanvraag voor fietsenrekken gedaan worden. Melden van een geschikte plek kan via onderstaande link. Overleg wel eerst met de buren.

De aanvraag kan via de website van de gemeente Leiden onder het kopje ‘Melding openbare ruimte’. Je kunt daar het kopje ‘straatmeubilair’ aantikken en de aanvraag indienen.

https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Leiden/Melding_openbare_ruimte_/new

Op de website  van de gemeente kunnen ook fietswrakken gemeld worden. De gemeente plakt dan een sticker op de fiets en verwijdert de fiets na een tijdje. Dit werkt echt!!

 

Reacties

reacties