Nieuwe bewoners bij de Nijverheid

Bij de Nijverheid wordt volop gebouwd en geklust. Met het grote bouwbord aan de Haagweg zijn alle nieuwe bewoners van het Haagwegkwartier aangekondigd. Wij heten hen allemaal van harte welkom en wensen hen veel succes met het bouwen en klussen!

Op de website van De Nijverheid staan veel leuke interviews met de (toekomstige) bewoners, je kan ze hier lezen. Het enthousiasme spat eraf, hieronder een foto-impressie van de website van de Nijverheid.

INC klussers

Eind 2020 zijn ook de sleutels overgedragen van de nieuwere vleugel van het schoolgebouw aan de zogenaamde ‘INC klussers’. INC is een maatschappelijk initiatief van zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder en staat voor inclusie. INC helpt mensen die op afstand staan tot de woningmarkt met het bouwen van hun eigen woning, door een slimme constructie van zelfbouw, huur en koop. Of het nou gaat om zzp-ers, starters, statushouders of mensen met een laag inkomen, INC is er voor aanpakkers.

De klussers gaan met een klusbudget van INC een jaar aan de slag om hun droomhuis te realiseren. Deze klussers huren de woning in eerste instantie. Na het klus-jaar hebben ze gedurende vijf jaar de tijd om de woning te kopen.

bouwbord_nijverheid

Reacties

reacties