Conflict in speeltuin Westerkwartier

Er is een conflict tussen vrijwilligers en bestuur van speeltuinvereniging Westerkwartier in de Ten Katestraat.

Vrijwilligers beschuldigen het bestuur van gerommel met de financiën. Zij willen, dat een ‘onafhankelijke’ commissie de boeken van de laatste drie jaar controleert. Deze commissie zou moeten bestaan uit drie vrijwilligers, die lid zijn van de speeltuin en de secretaris van het bestuur, die het eens is met de vrijwilligers.

De voorzitter, Dick van der Weijden, vertelt dat de boekhouding inmiddels ondergebracht is bij een accountantskantoor, die het boekjaar 2019 zal controleren. Ook de gemeente zal een controle uitvoeren.

Op 28 september zal in een ledenvergadering de financiële situatie en het beleid besproken worden. Deze vergadering zal worden geleid door een onafhankelijke voorzitter.

Ondertussen probeert de groep vrijwilligers de voorzitter en de penningmeester te laten schorsen. De voorzitter en de penningmeester willen de betrokken vrijwilligers royeren. Dick van der Weijden spreekt van een coupe: de vrijwilligers willen de boel overnemen. Ze zouden zich hierbij niet aan de statuten van de vereniging houden.

Gelukkig is de speeltuin gewoon open en kunnen de kinderen hier spelen.

Reacties

reacties