Verkamering in Haagweg-Noord

Veel woningen in Leiden worden verkamerd, ook in Haagweg-Noord. Dat betekent dat een woning wordt opgedeeld om kamers te kunnen verhuren aan studenten of starters. Sinds 1 januari 2020 moeten huiseigenaren die een woning willen verhuren, daarvoor een vergunning hebben. Er is een maximum aantal te verkameren woningen per straat vastgesteld (een zogenaamd quotum van 8%). Bovendien moeten de woningen aan bepaalde voorwaarden voldoen; denk aan brandveiligheid, inpandige fietsenberging, beperken geluidsoverlast.

Haagweg-Noord heeft ook te maken met verkamerde woningen. De Belangenvereniging heeft voor u de belangrijkste regels voor het verhuren van woningen op een rijtje gezet.

De verschillende vormen van verhuur worden uitgelegd, bijvoorbeeld kamerverhuur, woningvorming, hospitaverhuur, woning splitsen in appartementen. Ook houdt de Belangenvereniging op een kaart bij welke woningen een vergunning hebben en welke niet. Zo kunt u eenvoudig bekijken welke woningen in uw straat een vergunning hebben. Op de website is een speciale pagina hieraan gewijd, deze kunt u hier bekijken. De Belangenvereniging hoopt u hiermee als buurtbewoner van goede informatie te voorzien over dit onderwerp.

verkamering aug 2021

Reacties

reacties