SCHOONMAAKACTIE

Zaterdagochtend 16 november 9.30 uur. Het is koud, maar droog. Prima weer voor een schoonmaakactie. Het bestuur van  Belangenvereniging Haagwegkwartier staat klaar met bezems en harken. Al gauw komt er een handje vol mensen om te helpen. Ook komen er twee kinderen: Melika en Karunia. De twee meisjes krijgen een geel hesje aan. Op dit hesje kunnen zij met dubbelzijdig plakband papiertjes en ander zwerfvuil bevestigen. Fenna geeeft aan te groot te zijn voor de kinderactie, maar  wil wel helpen met vegen.

Gelukkig melden zich nog een paar mensen. Ook zijn er mensen die komen helpen als zij de groep bezig zien in hun straat. Al gauw liggen er in de verschillende straten grote hopen bladeren en hangt er veel zwerfvuil aan de hesjes van de meisjes.  De veegwagen komt om 10.00 uur en veegt de hopen bladeren op. Ook is er een man van de gemeente met een bladblazer die veel bladeren op de Haagweg opruimt. 

 

 

Om 11 uur zit het karwei erop en is er koffie en limonade  met iets lekkers. Melika, Karunia en Fenna krijgen een tegoedbon voor Verboon en Melika en Karunia een gratis jaarabonnement voor de speeltuin.

 

 

Met hulp van een groepje buurtbewoners, kinderen, een veegwagen en bladblazer lukte het weer om de buurt netjes te maken. Ook de leerlingen van de Delta hebben een bijdrage geleverd. Vrijdagmiddag is er in drie brugklassen over zwerfvuil gesproken en hoe lang het duurt voordat het zwerfvuil afgebroken wordt. Hierna hebben de leerlingen in de omgeving van hun school zwerfvuil opgeruimd.

Bedankt allemaal voor jullie inzet.  

 

Reacties

reacties