Outdoor fitness toestellen in Haagweg-Noord?

De Belangenvereniging Haagwegkwartier is benaderd door Sports2Play met de vraag of er in Haagweg Noord behoefte is aan een ‘beweegpark’, ofwel outdoor fitness toestellen.

Sports2Play: “Wij benaderen jullie omdat wij het afgelopen jaar hebben gemerkt dat bewegen en een gezonde leefstijl nog belangrijker is geworden. Wij willen bewegen met begeleiding in de openbare ruimte voor iedereen mogelijk maken en zijn daarom veelvuldig in gesprek met gemeenten, provincies en dorpsraden over de mogelijkheden van het creëren van duurzame en multifunctionele beweegparken. 

Bij multifunctionele beweegparken staan bewegen, ontmoeten en gezondheid centraal. Aan de hand van onze toegankelijke en multifunctionele outdoor fitness toestellen met begeleiding proberen wij sporten en bewegen voor iedereen – jongeren, gehandicapten en ouderen – zo toegankelijk mogelijk te maken.

beweegpark_ijhorst

In Nederland zijn inmiddels meerdere beweegparken gerealiseerd door vruchtbare samenwerkingen met dorpsraden, (sport)verenigingen en gemeenten. Hiervan is Peize een prachtig voorbeeld. Dit project is op basis van subsidies/fondsen tot stand gekomen. Wij zijn in de regio bezig om dit soort initiatieven te realiseren en zijn erg benieuwd of jullie als belangenvereniging ook open staan om met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van outdoor fitness in jullie omgeving onder het genot van een kopje koffie.”

Het bestuur kan zich voorstellen dat buurtbewoners interesse hebben. Wij verzoeken jullie dan ook om contact op te nemen met bestuurhaagwegkwartier@gmail.com, dan brengen wij jullie in contact met Sports2Play.

Reacties

reacties