Landelijke opschoondag: Schrijverspark

Zaterdag 20 maart heeft een team van zes vrijwilligers van “Supporters van Schoon” in het Schrijverspark zwerfafval opgeruimd. Gewapend met grijparmen, handschoenen en vuilniszakken is het park minutieus uitgekamd.

start opschoondag 2020

Judith, de Supporter van Schoon uit Haagweg-Noord, zorgde voor het opruimmateriaal. Wat is er zoal opgeruimd? Sigarettenpeuken, plastic verpakkingen, rietjes, blikjes, glas, kroonkurken, een fietsbel, een autokoplamp, een schoeninlegzooltje, je kan het zo gek niet bedenken. Voor een fiets die in de Toussaintkade is aangetroffen, wordt de gemeente gebeld om deze op te ruimen.

einde opschoondag 2021

Na ruim een uur rapen kwamen de vrijwilligers weer bijeen met behoorlijk zware vuilniszakken. Vooral het zwerfvuil uit de sloten is zwaar omdat het nat is. De vrijwilligers werden nog verblijd met een potje zelfgemaakte jam als dank voor de hulp.

Af en toe een keer helpen of je eigen straat opruimen: kleine moeite, groot plezier.

Bij meer belangstelling zal de Belangenvereniging Haagwegkwartier opruimmateriaal bij de gemeente aanvragen. Mail bij interesse naar bestuurhaagwegkwartier@gmail.com

Reacties

reacties