Kort Nieuws

moskee 6-15-3Open dag Islamitisch centrum

Zondag de 31e mei hield de Stichting Moslimgroep Leiden een open dag in het nieuwe Islamitisch Centrum aan de Ter Haarkade.

De bezoekers werden gastvrij ontvangen met koffie, thee en lekkere hapjes en er was ruim mogelijkheid om elkaar te spreken. Verder waren er rondleidingen door het Centrum dat thans in aanbouw is.

Bij de rondleiding kwam de toekomstige bestemming van de verschillende ruimten in het Centrum aan bod en de voor die ruimten gemaakte keuzes. Onder meer werden de ruimten voor het gebed, de leslokalen en de kelder met parkeergelegenheid bezocht.

Een gezellige en interessante middag.

moskee 6-15-2moskee 6-15-1

bord parkeerautomaat
bord parkeerautomaat

Betaald Parkeren.

Zoals u misschien weet, wordt vanaf 2016 het betaald parkeren uitgebreid naar een groot deel van Leiden. Onze buurt is daarbij ingedeeld in de zogenoemde buitenschil B2. Parkeerzone B2. Tariefzone II (eerste 2 uur ander starttarief). Parkeerrestrictie maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur. Meer informatie kunt u vinden op http://gemeente.leiden.nl/parkeerinfo/uitbreiden-betaald-parkeren/

Het bestuur van de Belangenvereniging Haagwegkwartier neemt op uitnodiging van de gemeente deel aan de klankbordgroep parkeren.  Andere wijken en buurten zijn hierin ook vertegenwoordigd. De gemeenteraad heeft besloten dat het betaald parkeren wordt uitgebreid.  Er is dus geen keuze meer om geen betaald parkeren in te voeren. Er kan alleen nog over de voorwaarden van het betaald parkeren worden meegedacht.

Het bestuur van de Belangenvereniging Haagwegkwartier is  van mening dat de voorgestelde indeling de parkeerproblematiek in onze buurt onvoldoende oplost.  Dit omdat de parkeerdruk juist op zaterdag extreem hoog is. Om dit op te lossen is een indeling in Zone B1 (binnenschil) wenselijk. Parkeerzone B1. Tariefzone II. Parkeerrestrictie maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.30 uur.

Het bestuur zal een zienswijze indienen. Ook u kunt een zienswijze op het voorgestelde aanwijzingsbesluit indienen. U kunt hiermee invloed uitoefenen op de indeling. Dit kan door – voor 17 juni 2015  – een mailtje te sturen naar mevrouw Verweij van de gemeente op  n.verweij@leiden.nl. Hoe meer mensen een zienswijze indienen hoe duidelijker het voor de gemeente wordt hoe de buurt hierover denkt.

Klik hier voor een voorbeeldtekst.

LOGO Belangen HWK klein

 

Reacties

reacties