Buurt-schoonmaakactie vandaag van start

De kinderschoonmaakploeg
De kinderschoonmaakploeg

Vandaag werd Haagweg Noord schoongemaakt. Niet alleen een groep kinderen met vrijwilligers was actief bezig, maar ook twee ploegen leerlingen van de ROC met hun begeleidster. Ook maakten bewoners samen met studenten de tuin schoon van een studentenhuis aan de Haagweg. Ook buren werden enthousiast en gingen aan de slag. Deze actie is op touw gezet door een paar actieve leden van Belangenvereniging Haagwegkwartier.

Materiaal
Materiaal

Er werd met knijpstokken, bezems, harken, vuilniszakken, etc. heel wat vuil van de straten gehaald, maar ook uit de sloten. Wat opviel is dat zeker het water in onze buurt wel een grote schoonmaakactie kan gebruiken. Zo meldden de kinderen dat er niet alleen heel veel vuil in het water lag, maar zelfs een winkelkarretje. De kinderen kregen deze  er niet uitgevist. Ook aan het water van de Potgieterlaan liggen veel (halfverdronken) verroeste bootjes. En tot slot konden de kinderen melden dat er wel wat prullenbakken in de buurt bij kunnen.

De kinderschoonmaakactie
De kinderschoonmaakactie

Bij  het ROC was de ‘buit’ vooral heel erg veel bierblikjes die uit de struiken moesten worden gevist.

Een van de ROC-leerlingenschoonmaakploeg
Een van de ROC-leerlingenschoonmaakploeg

En bij  het studentenhuis trakteerden de studenten alle harde werkers op een biertje. In de Speeltuin kregen de kinderen na hun harde werk frisdrank en mochten ze daarna nog knutselen.

Kortom een zeer geslaagde opruimdag. Zaterdag mogen de volwassenen in de buurt aan de slag. Komt allen om 13.00 uur in de Speeltuin, dan krijgt u schoonmaakmateriaal en kunt u met elkaar aan de slag. Volg het voorbeeld van onze jeugd en laat onze buurt er weer opgeruimd en schoon uitzien. Iedereen die vandaag mee heeft geholpen vond het heel erg leuk, dus kom deze leuke ervaring met ons delen a.s. zaterdag.

Een verdiend pilsje na hard werken.
Een verdiend pilsje na hard werken.
Belangenvereniging en enkele vrijwilligers
Belangenvereniging en enkele vrijwilligers

Zaterdag zal de schoonmaakactie ook weer worden gevolgd door de redacteuren van deze site, en vervolgens zullen er heel veel foto’s te zien zijn van de acties. Vandaag vast een paar foto’s als voorproefje.

Enthousiaste actieve buurtbewoner
Enthousiaste actieve buurtbewoner

Reacties

reacties