Burendag in Speeltuin Westerkwartier

Zaterdag 22 september was het weer Burendag. In Haagweg Noord werd er met elkaar in Speeltuin Westerkwartier schoongemaakt, geschilderd en de speeltuin werd winterklaar gemaakt. Helaas regende het een groot deel van de dag, zodat het schilderen buiten af en toe gestaakt moest worden.

          

Maar dan ging men gewoon binnen verder met schoonmaken. De Belangenvereniging Haagwegkwartier zorgde voor een lekkere lunch met melk, broodjes en zelfs 2 zelfgemaakte quiches. Er kwamen ongeveer 10 mensen helpen in de speeltuin, wat niet een hele grote opkomst was, maar alle handjes hielpen. Waarschijnlijk was het slechte weer hier debet aan.

          

Iedereen die kwam helpen kreeg van de speeltuin lekkere tomaatjes mee vanuit de moestuin van de speeltuin. Hoewel de kippen, zich ook flink tegoed deden aan deze heerlijke tomaatjes. In de moestuin waren er nog toverbonen te zien (zwarte bonen die groen worden als je ze kookt), en nog een pompoen. De rode kool was helaas al opgegeten door de slakken.

          

Over pompoen gesproken…. Dit jaar zal er weer Hallowe’en zijn in Speeltuin Westerkwartier, natuurlijk op 31 oktober.

          

En voor het vieren van het 90 jarig betaan van de speeltuin worden nog vrijwilligers gezocht. Met name iemand die handig is met Facebook. En wie thuis nog oude foto’s heeft van de 90 jaar dat de speeltuin bestaat… Speeltuin Westerkwartier ontvangt deze heel graag. Heeft u nog foto’s, of bent u de vrijwilliger die handig is met Facebook? Mail dan naar: kassawesterkwartier@gmail.com

          

Vrijwilligers van de maand in Speeltuin Westerkwartier zijn Karin en Jan, vertelde de voorzitter van Speeltuin Westerkwartier. Ook zij waren druk aan het helpen in de speeltuin vandaag. De foto van Jan en Karin hing op diverse plekken in het speeltuingebouw.

          

Klik op de foto’s om ze groter te zien.

Reacties

reacties