Vorderingen Moskee

     

 

Er wordt hard gewerkt in en om de Moskee. De brug naar de Ter Haarkade is bijna klaar. In de Moskee zelf moet nog heel wat gebeuren, maar er wordt hard gewerkt door vele vrijwilligers. Er is een duurzaam energiesysteem aangelegd, voor de Moskee staan moderne fietsenrekken en de parkeergarage onder de Moskee wordt toegankelijk gemaakt voor fietsers en auto’s. Scooters en brommers kunnen terecht op het plein. In de Moskee komt een lift voor mindervaliden. In de Moskee komen behalve gebedsruimten voor mannen en vrouwen, wasruimten, wc’s voor volwassenen en kinderen, klaslokalen en multifunctionele ruimtes. Ook zijn er een aantal vrijwilligers druk bezig om prachtig houtsnijwerk te maken ter versiering van de Moskee.

De Ramadan is van zaterdag 27 mei t/m zondag 25 juni 2017. De Moskee zal dan deels toegankelijk zijn voor de Ramadan. De verwachting is dat de Ramadan even rustig zal plaatsvinden als vorig jaar.

Het uitzicht vanuit de Moskee op de molen is prachtig. Door de halfronde ramen lijkt het net een schilderij met zonsondergang.

     

Reacties

reacties