Parkeren

In Haagwegkwartier geldt betaald parkeren. Het gebied ligt in zone B2. Dit betekent dat u moet betalen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 19.30 uur. Op zaterdag en zondag is het vrij parkeren. Op doordeweekse feestdagen gelden de gewone doordeweekse tijden en tarieven.

Tarieven in 2020 voor zone B2:
1e en 2e uur: € 0,10 per uur
vanaf 3e uur: € 2,20 per uur

Kentekenparkeren

Bij de parkeerautomaat voert u uw kenteken in en betaalt contant of met een betaalpas. Mobiel parkeren kan via alle aanbieders. U zet de parkeertijd dan aan en uit via een parkeerapp, internet of door te bellen naar de aanbieder van mobiel parkeren. Het zonenummer voor het mobiel parkeren is 7205 (Haagweg Noord).

Parkeervergunning voor bewoners

U kunt een digitale parkeervergunning voor bewoners aanvragen bij het e-loket van de gemeente, zie gemeente.leiden.nl voor de voorwaarden.

Parkeervergunning voor bezoekers

Tip: u kunt betalen voor het parkeren van uw bezoek met een digitale bezoekersvergunning. Uw bezoek hoeft dan niet te betalen bij de parkeerautomaat. U kunt uw bezoek digitaal aan- of afmelden via de website of via de bezoekersparkeer app op uw mobiel of tablet. Een bezoekersparkeervergunning koopt u 1 keer. U krijgt hierbij meteen 20 uur parkeertegoed. U kunt later uren bij kopen (maximaal 800 uur per jaar). In de meeste gevallen is het goedkoper om met de digitale bezoekersparkeervergunning te parkeren (in 2020 zijn de kosten voor bezoekersparkeren 0,31 euro per uur). Zie gemeente.leiden.nl voor de voorwaarden van de bezoekersparkeervergunning.

Overige parkeervergunningen

Bij de gemeente Leiden zijn nog meer soorten parkeervergunningen verkrijgbaar voor:

  • mantelzorgers
  • bedrijven en werknemers
  • zorgverlening
  • verenigingen

Voor meer informatie hierover: zie de website van de gemeente Leiden.

Openbare laadpalen elektrische auto’s

Momenteel is er een aantal parkeerplaatsen in Haagwegkwartier ingericht met openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Deze zijn te vinden op:

  • Haagweg t.h.v. 21
  • Haagweg t.h.v. 144 (op parkeerterrein bij Haagwegflat)
  • Ten Katestraat t.h.v. 1

Wilt u voor u een extra openbare laadpaal aanvragen? Check dan de website van de gemeente voor de voorwaarden.
Bij de openbare laadpalen dient u ook te betalen voor het parkeren zoals hierboven is beschreven.