Kort Nieuws

Ter Haarkade/Boshuizerkade.

In het begrotingsprogramma van de gemeente Leiden staat te lezen dat de in 2018 de Boshuizerkade ingericht zal worden als 30km zone.

 

Te hard rijden.

Op Nextdoor is een opiniepeiling geplaatst over te hard rijden. Met name worden hier de Haagweg en de Boshuizerkade/Ter Haarkade genoemd. De redactie vraagt zich af of er ook klachten zijn over andere straten in de buurt.

 

 

Verkamering.

De gemeente heeft het ‘Beleid Verkamering’ vastgesteld. Er zijn 3 beleidspunten: 

1.  brandveiligheid.

2. geluidsoverlast: geluidswerende maatregelen kunnen verplicht gesteld worden.

3. woon-en leefregels worden geborgd in het huurcontract.

De opzet is, dat deze punten meegenomen worden bij een aanvraag voor verkamering.

Op deze kaart staan de bekende verkamerde woningen. Wie heeft er aanvullingen (klik op de foto voor een grotere weergave).Graag melden bij marjolijnheijboer@gmail.com

Halloween.

Op dinsdag 31 oktober is het weer Halloween. Speeltuin Westerkwartier organiseert dit. Om 18.30 uur wordt er begonnen met een verhaal. Daarna volgt de spooktocht door de poort. Hierna gaan de verklede kinderen door de buurt en bellen aan en vragen om snoep. Welk huis is het mooist, engst?

 

 

 

 De Verleyding.

De bouw vordert gestaag. Er  is gestart met het metselwerk. Binnen is men volop bezig met de afbouwwerkzaamheden, zoals het plaatsen van de binnenwanden, afwerken van de vloeren en stukadoorswerkzaamheden.

In week 47 t/m 51 zullen de nutspartijen hun werkzaamheden uitvoeren. Elektrokabels zullen aangelegd worden vanaf de trafo aan de Potgieterlaan. Vanaf de Lucebertstraat zal gas, water en glasvezel worden aangelegd.

Reacties

reacties