Kort Nieuws

De Verleyding.

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van de Verleyding.

Inmiddels zijn de heipalen aangebracht en de fundatie is grotendeels gereed. Aan het eind van deze week zal de rups bouwkraan aangeleverd en opgebouwd worden. zie Nieuwsbrief 2-170512-De VerleydingTBB-170331-Route bouwplaats

Een groenere tuin.

Leiden is de afgelopen jaren steeds meer versteend. Een betegelde tuin is synoniem geworden voor gemak en weinig onderhoud, maar heeft onbedoeld een hoop negatieve effecten voor onze leefomgeving en onze gezondheid. Door minder groen in de stad verslechtert de luchtkwaliteit, wordt het zomers heter in de stad, ontstaat bij hevige regenval vaker wateroverlast in straten en huizen en wordt het voor vogels en kleine dieren steeds moeilijker om te overleven. Daarom wil Leiden deze trend doorbreken door van versteende tuinen weer levende tuinen met planten te maken en het groen terug te brengen in de stad.

Inloopbijeenkomst voor groene én grijze vingers

Daarom wordt dit jaar voor de tweede keer een tuinontwerpavond georganiseerd in de hal van het stadhuis. Tussen 17.00 – 19.30 uur op 22 mei krijgen bezoekers – aan de hand van foto’s, eenvoudig plattegrond, afmetingen en ligging van de tuin – een compacte schets om hun tuin met kleine ingrepen groener en daarmee gezonder en diervriendelijker te maken. Ook voor mensen die eigenlijk niet over groene vingers beschikken, zijn er volop praktische tips om zonder al te veel onderhoud toch ook van hun tuin een aangenaam, groen plekje te maken voor henzelf, maar ook voor dieren zoals vogels, egels, bijen en vlinders.

 

Reacties

reacties